Çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye gelen Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, dünya coğrafyasının çok değişik yerlerinde inanan insanların inançları gereği oruç tuttuğunu, sahura kalktığını ve iftar yaptığını belirtti.

Sofraların farklı olduğunu ifade eden Yazıcı, kiminde bolca nimet olduğunu, kimi yerlerde ise sadece su ve ekmek olduğunu vurguladı.

Dünyada yedi milyar insan olduğunu kaydeden Yazıcı, '7 milyar insanın bir milyar 200 milyonu OECD ve Dünya Bankası verilerine göre açlık sınırı altında. 1,5 milyar insan temiz su kaynağından yoksun. 2 milyar 200 milyon insan kaliteli sağlık hizmetine ulaşamamaktadır. Böyle bir dünyada yaşıyoruz.' diye konuştu.

Yazıcı, israfın en kötü alışkanlıklardan biri olduğunu belirterek, şunları vurguladı:

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

'Dünyada gelişmiş olan ülkeler 150 milyon ton buğdayı çöpe atmaktadır. Bütün Afrika ülkelerindeki yoksul durumda bulunan insanların bir yıllık buğday ihtiyacı 25 milyon tondur. Gelişmiş ülkelerin çöpe attığı 150 milyon ton buğday Afrika'daki aç insanların 6 yıllık ihtiyaçlarını karşılıyor. Buna biz öncü olmalıyız. Kendimizden başlamalıyız. Nimeti ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz. Dökmemeliyiz. Bu gelenek ve kültür önemli. Çocuklarımıza bunu öğretmeliyiz. Sadece gelişmiş ülkeler az gelişmiş ülkeler arasında kıyaslama yapmıyorum. İslam ülkeleri arasında bu farklılık var. En zengin İslam ülkesinde fert başı milli gelir 143 bin dolar iken dünyada en az fert başına milli gelire sahip bir başka ülke Nijer. O da İslam ülkesi. 880 kat fark var. Bu da adil değil.'

Konuşmanın ardından Yazıcı, partililerle orucunu açtı.

Editör: Haber Merkezi