1996 yılından bu yana Rize'den bir çok ülkeye ürün üretip satan Yelkenciler Grup İşletme Müdürü Recep Kal; 'Toplu tüketim yerleri olan otel, restoran gibi işletmelere çözümler üretmekteyiz. Aynı zamanda paslanmaz çelikten endüstriyel mutfak cihazları üretip Türkiye'nin birçok iline ve yurt dışında bazı ülkelere satış yapmaktayız. Bölgemizde ve uluslar arası pazarda bir çok projenin altında imzamız vardır. 2014-2015 yılları arasında ağırlıklı iş hacmi piyasamız Samsun ve Gürcistan olmuştur. Ankara, İstanbul, İzmir ve Samsun gibi illere Rize'den üretip ürün satmak gerçekten güç. Büyük illerin satış yapma konusunda daha iyi imkanlara sahip. 40 kişilik ekimiz ile pazarda üst kademelerde yer almak için ciddi mücadeleler veriyoruz. Sektörde Yelkenciler, Türkiye'nin ilk onun içine girebilen bir firmadır' diye konuştu.

Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

YELKENCİLER GÜRCİSTAN PAZARINDA ÖNEMLİ BİR MARKA
Paslanmaz çelikten yüzlerce farklı ürün yaptıklarını ifade eden işletme müdürü Recep Kal, 'Endüstriyel ticari tip buzdolapları, fırınlar, tezgahlar, ocaklar, ızgaralar, açık büfe üniteleri ve dekoratif ürünler başlığında çeşitli ölçülerde farklı modellerde birçok ürün üretiyoruz. Yaptığımız işler işletmelerde duvarın arka tarafında kalıyor. Çünkü bunlar genellikle mutfak araçlarıdır. Türkiye'de endüstriyel mutfak sektöründe yaklaşık 700 firma var. Geçen yıl Kasım ayında yapılan fuarda Karadeniz'den tek Yelkenciler bu fuarda ürünlerini tanıttı. Bu organizasyonun ve tanıtımın içinde olmak bizim için gurur vericiydi.

Son ii aydır kurlarında yükselmesiyle Batum ve Tiflis'ten yoğun talep alıyoruz. İç piyasada yatırımcıların kendilerini geri çekmesi ve işlerin ağırdan alınması bizim satışlarımızı direk etkilemiştir. Gürcistan'a yakın olmamız bizim için bir avantajdır. O bölge ile yıllardır çalışmalarımız var. Yaptığımız işlerle bölgede güvenilir bir marka konumundayız. Ham maddemiz paslanmaz çeliktir. Bu konuda yurt dışına bağlıyız. Bundan ötürü kurlardan direk etkilenen bir piyasamız var. Biz bunu güçlü ekibimiz ile farklı projeler ve pazarlara yönelerek pozitife çevirmek için çalışıyoruz. Her geçen gün çıtamızı yükselten bir firmayız' diye konuştu.
Açıklamaların ardından Yelkenciler firması sahibi İşadamı Kenan Yelkenci gazetecilere fabrikayı gezdirerek bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi