Haberde yeni açıklanacak listede Rize doğumlu İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün Uluştırma ve Denizcilik Bakanı olacağı bilgisine yer verildi.

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı bırakmasıyla yeni kurulacak olan kabinede beş bakanın değişikliği planlanıyor. Asıl değişim bakanlar arası yer kaydırmalar da olacak. Olası yeni hükümette Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanırken Trabzon'a ikinci iki bakanlık verileceği belirtiliyor.

Yankı24.com haber sitesinin İşte Ak Parti'ye yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre kurulacak yeni kabinenin tam listesi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM
Binali Yıldırım, 21 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Babasının adı Dursun, annesinin adı Bahar'dır. Gemi İnşaa Yüksek Mühendisi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitirdi. Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde (WMU) master öğrenimini tamamladı. Türkiye'nin en eski tersanelerinden Camialtı Tersanesi'nde mühendislik ve yöneticilik görevlerini yürüttü. İstanbul Deniz Otobüsü İşletmeleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu. 58, 59 ve 60. Hükümette Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüttü. 61. Hükümette halen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yürütmekte. Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ
Yıldırım Tuğrul Türkeş, (1 Aralık 1954, İstanbul) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucusu merhum Alparslan Türkeş ve merhume Muzaffer Şükriye Türkeş'in oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığı'nda Basın Danışmanlığı, Ortadoğu Gazetesi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı; Petkim ve T.C. Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi'nde (ATP) Kurucu Üye ve Genel Başkanlık görevlerinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi'nden 22 Temmuz 2007, 12 Haziran 2011 ve 07 Haziran 2015 seçimlerinde Ankara milletvekili seçildi. 26 Ağustos 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden Türkeş, 28 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan Geçici Seçim Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak atandı. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara Milletvekili olarak Meclis'e girdi.24 Kasım 2015 tarihinde açıklanan 64.Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN
Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969'da Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır. Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF.DR. NUMAN KURTULMUŞ


BAŞBAKAN YARDIMCISI BERAT ALBAYRAK
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başlamıştır. Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, Türkiye ekonomisinin zorlu bir sınavdan geçtiği 2001 krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını başarıyla yönetmiştir. 2007 yılında yaklaşık 1 milyar $ talep ile 200 milyon $'lık Türkiye'deki ilk holding Euro Bond ihraç sürecini yönetmiş, 2008 yılında FAVÖK değerinin 34 katı satış bedeli ile Türkiye'deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirmiş, 2007-2008 yıllarında Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar $ tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulunmuştur. 2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi'nde yazar olarak görev almakta, aynı zamanda Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finansman alanında ders vermekte, birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir. New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını 'Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı' üzerine hazırladığı tezle tamamlamıştır. 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Genel Kurulunda MKYK üyesi seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Albayrak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET MUŞ
Mehmet Muş, 1 Mayıs 1982'de Trabzon Sürmene'de doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Mekiye'dir. İktisatçı, Mali Müşavir; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evlidir.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU
21 Kasım 1969 İstanbul'da doğdu. Plevne Lisesi'nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda adım atan Süleyman Soylu, 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na seçildi. 1999 Yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu. 1999-2002 yılları arası İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu. 6 ocak 2008 tarihinde Demokrat Parti'nin Genel Başkanlığına seçildi. 16 mayıs 2009'da kendi talebiyle gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevi sona erdi. 12 eylül 2010 Referandumu sürecinde 'evet' oyu tercihini anlatmak için 'Demokrasi Buluşmaları' toplantılarıyla Türkiye'yi dolaştı. 5 eylül 2012 tarihinde AK Parti'ye katıldı. Arge Başkanı olan Süleyman Soylu 15 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi. 7 Haziran ve 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Trabzon Milletvekili seçildi. Aslen Trabzon Of'lu olan Süleyman Soylu 1989'da başladığı ticari hayatını 1995'den beri kendi kurduğu sigorta şirketinde sürdürmektedir. Süleyman Soylu evli ve bir kız, bir de erkek çocuk babasıdır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI EROL KAYA EROL
KAYA KİMDİR? Erol Kaya, (d. 1 Ekim 1959, Akyazı, Sakarya), Türk siyasetçi. İlk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul'da bitirdi. Yüksek Öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999 ve 28 Mart 2004 seçimlerinde Pendik Belediye Başkanı olarak seçildi. 'Belediyelerde Toplam Kalite Yönetimi ve İSO 9001″, 'Yerel Yönetimler Reformu ve Belediyelerde Yeniden Yapılanma', 'Kentleşme ve Kentlileşme', 'Yerel Kalkınma Yönetimi' adıyla yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır. Pendik Belediye Başkanlığı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.. 12 Haziran 2011 seçimlerinde Ak Parti İstanbul 1. bölgeden 4. sıradan Milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. 7 Haziran 2015 seçimlerinde dönem tekrar İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. Erken seçimde yapılan oylama ile tekrar milletvekili olarak göreve başlamıştır..

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VOLKAN BOZKIR
Volkan Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkatibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu. Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. 24. Dönemde AK Parti'den İstanbul Milletvekili olarak seçilen Bozkır, Dışişleri Komisyonu Başkanlığı, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş-Başkanlığı görevlerinde bulundu. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası ve 'Şövalye' düzeyinde 'İtalya Liyakat Nişanı' hamilidir. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ
Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22. ve 23. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ
Türk siyasetçi, elektrik mühendisi. 22., 23. ve 24. Dönem AK Parti Kayseri milletvekili ve Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'dır. Yaşamı 3 Nisan 1962 tarihinde Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi'ne bağlı Devecipınar Kasabası'nda dünyaya geldi. Lise öğrenimini Kayseri Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2002 genel seçimlerinde AK Parti'den Kayseri milletvekili adayı oldu, 22. Dönem'de TBMM'ye girdi. Başbakan Erdoğan'ın enerji danışmanlığı görevini yürüttü. 1 Mayıs 2009'da 60. Hükümet'te gerçekleşen kabine değişikliği sonucu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini Mehmet Hilmi Güler'den devraldı. Yıldız, 1 Aralık 2009 tarihinde hükümetin nükleer santral projesine karşı yaptığı eylemlerle kamuoyu gündemine sık sık gelen Greenpeace'in Akdeniz ofisini ziyaret etti. Kendisine Nükleer ile Yaşamaya Hazır mısınız? şeklinde bir tişört de hediye edilen Yıldız, böylece Greenpeace Türkiye Ofisi'ni ziyaret eden ilk bakan oldu.

KÜLTÜR ve TURIZM BAKANI PROF.DR. NABİ AVCI
1953'te Bilecik'te doğdu. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. 25 Ocak 2013'te 61. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ
Recep Akdağ, 8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Zekiye'dir. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odasından 'Yılın Makalesi' ödülünü aldı. 22 ve 23. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ
Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır. Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi uluslararası ilişkilerde; doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama Uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞE SULA KÖSEOĞLU
Ayşe Sula Köseoğlu, Türk Avukat ve siyasetçidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. dönem ve 26. dönem Trabzon milletvekili olan Ayşe Sula Köseoğlu siyaset yaşamını Adalet ve Kalkınma Partisi'nde sürdürmektedir.

GENÇLİK ve SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır. Lise öğrenimini İstanbul Alman Lisesi'nde, yükseköğrenimini ise İngiltere Hertfordshire Üniversitesi 'Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi' bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketi'nde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşavirliği, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. Dönem'de Samsun'dan Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı. 25.12.2013'te Gençlik ve Spor Bakanı olarak hizmete başlamış, halen bu hizmetini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Binicilik, Tenis ve Kayak spor dalları ile ilgilenen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ULAŞTIRMA BAKANI METİN KÜLÜNK
Metin Külünk, 16 Kasım 1960'ta Rize'de doğdu. Babasının adı Muhammet, annesinin adı Şazimet'tir. İnşaat Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1984'te özel bir firmada iş hayatına atıldı ve çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerini üstlendi. 1975-1976 yılları arasında Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2004 yılından bu yana kuruculuğunu yaptığı 'Küreselden Yerel'e Türkiye'yi Konuşuyoruz Platformu'nun Başkanlığını yürüttü. Yayınlanmış 5 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. İngilizce bilen Külünk, evli ve 1 çocuk babası

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA
21 Şubat 1965'de Erzurum'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1987'de mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünde yüksek lisans yaptı. İçişleri Bakanlığı'nda Sakarya Kaymakam Adayı, 1991-1993 yılları arasında Trabzon ili Dernekpazarı ilçesi Kaymakamı, 1993-1995 yıllarında Ordu ili Kabataş ilçesi Kaymakamı, 1995-1997'de Tunceli Vali Yardımcısı, 2000-2001 arasında İçişleri Bakanlığı'nda Şube Müdürü ve İller İdaresi Daire Başkanı, 2001-2002 Turizm Bakanlığı Turizm Eğitimi Genel Müdürü, 2003-2004 Batman Valisi, 2004-2007 Diyarbakır Valisi ve 2007-2013 arasında Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK
Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir. Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE'den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. 24. ve 25. Dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi ve bu görevi bir yıl sürdürdü. 26 Aralık 2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine atandı. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK
17 Ocak 1956 tarihinde Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsü'nde işletme eğitimi gördü. Refah Partisi'nde il başkanlığı, Fazilet Partisi'nde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 21'inci dönem Bursa milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi; İçişleri ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu. 22'nci ve 23'üncü dönemlerde Bursa milletvekili; 24'üncü ve 26'ncı dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak Meclis'e girdi. 2002 – 2007 yılları arasında Grup Başkanvekilliği yaptı. 60, 61 ve 62'inci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. 64'üncü hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirildi. Faruk Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKÇİ
1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında Malatya'ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Tüfenkci, 2001 yılında AK PARTİ Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilatta çeşitli kademelerde görev aldı. 2011 – 2015 yılları arasında AK PARTİ Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı. 25. ve 26. Dönemlerde Malatya Milletvekili seçilmiştir. 64. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev almıştır.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 Alanya/ANTALYA doğumlu. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci. Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Kurucu Üyesi. 22., 23. ve 24. Dönem Antalya Milletvekili. 2010-2012 döneminde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığına seçilmiş, bu göreve getirilen ilk Türk Parlamenter olmuştur. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Türkiye-Japonya ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlıklarını yürütmüştür. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. New York Long Island Üniversitesi Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. 1993'te Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde 'Avrupa Birliği Uzmanlığı Programı'nı tamamlamıştır. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde özel öğrenci olarak doktora programına başlamıştır. 1993 – 1995 yılları arasında, kazandığı Jean Monnet bursuyla London School of Economics(LSE)'te doktora çalışmasına devam etmiştir. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Mevlüt Çavuşoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHİR ÜNAL
Mahir Ünal, 1 Temmuz 1966'da Kahramanmaraş Elbistan'da doğdu. Babasının adı Mehmet Reşat, annesinin adı Fitnat'tır. Öğretim Görevlisi; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalında yaptı. İTO'da müşavir olarak çalıştı. 2004 ve 2009 yerel, 2007 genel seçimlerinde AK PARTİ seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Irak, Malezya, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde görev aldı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmeti verdi. Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Bir vakıf üniversitesinde MBA'da örgütsel davranış dersleri verdi. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilen Ünal, 1 çocuk babasıdır.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL
1 Ocak 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. İngiltere Exeter Üniversitesi, İş İdaresi, Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda Müfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 yılları arasında da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

EKONOMİ BAKANI MUSTAFA ELİTAŞ
Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir. Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi. 22 ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ
1961 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulu'nda öğrenim gördükten sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine Bölümü'nden 1982 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde 'Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi' alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında Doktorasını tamamladı. Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 31.12.2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114. maddesi uyarınca bağımsız olarak 08.05.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. 01.11.2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI PROF.DR. VEYSEL EROĞLU
Veysel Eroğlu, 18 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar Şuhut'ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine'dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını İTÜ'de tamamladı. Hollanda Delft'de araştırmalar yaptı. 1984'de doçent, 1991'de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı. 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili. 60. Hükümet'te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi