Divan başkanının seçilmesiyle ilgili sunulan önerge de yer alan İsmet Sivrikaya Divan Başkanlığına, Aytekin Kalender ve Saniye İnce ise Katip Üyeliğe oy birliği ile seçildi. Divan Başkanı İsmet Sivrikaya Kent Konseyi'nin işleyişi hakkında bilgiler vererek, Kent Konseyi; şehrin büyümesi, gelişmesi ve sosyal bir kent oluşunda önemli rol oynadığını vurguladı. Genel kurula eski başkanlar Metin Topçu ve geçici sürede başkanlık yapan Vedat Aydın, Rize Ağız Diş Sağlığı Müdürü Nedim Turanlı ve delegeler katıldı.

HALK TARAFINDAN KABULENNEMEDİ
Mevcut başkan Vedat Aydın söz alarak, Rize için, gençler için projeleri hayata geçirdiklerini belirterek; 'Ne yazık ki Rize Kent Konseyi halk tarafından henüz kabullenememiş. Halkımızı bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Yeni görev alacak arkadaşlara bu yönde çalışma yapmalarını tavsiye ediyorum' dedi.



KENT KONSEYİ ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENMEKTEDİR
Hamit Turna'dan 2014'te görevi devralan Metin Topçu bir buçuk yıl bu görevde kaldığını ifade ederek; ' 2014'te göreve geldik. Yapacak çok iş var deyip kolları sıvadık. Birçok projede de aktif rol alarak başarılı işler yaptık. Bir buçuk yıllığına yürüttüm görevi Rize'den ayrılmak zorunda kalınca devrettim. Demokrasiler alttan yukarı oluşturulur. Halkın katılımıyla demokrasi olur. Kent Konseyi bu konuda çok önemli bir görev üstlenmektedir. Kent konseyi olarak hava alanı ile ilgili gündem oluşturarak gerekli platformlara taşıdık. Şu an başlanan hava alanının yapılmasında bizim de çabalarımız büyüktür. Kent konseyi bunun yanında spor, sanat, kültür, eğitim konusunda bir çok çalışmaları vardır. Kadın meclisimiz var, gençlik meclisimiz var; onlarda güzel çalışmalar yapıyorlar. Yeni oluşturulan yönetime başarılar diliyorum. Yapılan işleri daha ilerilere taşıyacaklarını düşünüyorum' diye konuştu.

Seçim için divan başkanına sunulan tek listede başkan adayı Sadullah Köse'nin listesi oy birliği ile kabul edildi.

Başkanın belirlenmesi ile ilgili yapılan seçimde katılan 47 üyenin oyunu alan Sadullah Köse, Rize Kent Konseyi Başkanı seçildi.
Yeni Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, yaptığı konuşmada kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, Rize'nin yararı için çalışacaklarını ve yerel yönetimlerle uyum içinde hareket edeceklerini belirtti.

YÜRÜTME KURULU ASİL ÜYELERİ SEÇİLDİ
Kurulda yapılan seçimde Rize Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeleri de belirlendi. Başkan Sadullah Köse'nin listsi şu isimlerden oluştu; Dilek Kansız, Aytekin Kalender, Mustafa Yılmaz, Murat Yazıcı, Alaeddin Turanlı, Tuncay Maşalacı, Nilay Akçay, Mustafa Mavi, Hızır Sandalcılar, Banu Bekçi, Deryanur Dinçer, Emel Kuk konseyin yeni Yürütme Kurulu Asil Üyeleri oldular.

Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında

Görev bölümü önümüzde ki hafta yapılacak olan toplantıda belirlenecek. Program fotoğraf çekimi ardından tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi