Ünye ilçesinde, çipli kimlik kartlarına başvuruların başlaması nedeniyle ilçe Nüfus Müdürlüğünde, program düzenlendi.

Torunu Tarafından Vahşice Darp Edilen Kadın Öldü Torunu Tarafından Vahşice Darp Edilen Kadın Öldü

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, burada yaptığı konuşmada, insanın nüfusla ilgisinin doğumla başladığını ve öldükten sonra da devam ettiğini söyledi.

Nüfus cüzdanının aynı zamanda vatandaşlık belgesi olduğunu belirten Güney, "Kimlik ve nüfus cüzdanı vatandaşlarımızın vatandaşlığını temin etmesinde ilk adımsa, kimlik kartları da o ülkenin vatandaşlarına verdiği değerin sembolüdür. O ülkenin büyük ülke, büyük devlet olduğunun en güzel göstergesidir. Kimlik kartları kendi kültürümüze, kendi örf ve adetimize, tarihi birikimimize uygun bir şekilde dizayn edilmiş. Belli ki üzerinde çok çalışılmış." diye konuştu.

Güney, nüfus cüzdanlarının yenilenmesiyle hem taşıma kolaylığı hem taklit edilemezliği açısından son derece önemli estetik ve kullanışlı bir hizmet olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da Türkiye`nin özellikle son 15 yıl içerisinde kabuğunu kıran bölgesel bir güç olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Bunu yaparken teknolojik alt yapımızı da buna uygun bir şekilde geliştirmemiz ve ülke geneline yaymamız gerekiyordu. Özellikle pasaport ve kimlikle ilgili uluslararası alanda devam eden sahtecilik suçlarının önüne geçmek, bir veri bankası oluşturmak ve daha kolay şekilde vatandaşlarımızın özellikle sağlıkla ilgili verileriyle de bunu entegre hale getirme noktasındaki çalışmaları İçişleri Bakanlığımız bu noktaya getirdi."

İlçe Nüfus Müdürü Fahri Çoban, yaklaşık 40 yıldır kullanılan kartlı nüfus cüzdanlarının bugün itibariyle ömrünü tamamladığını anımsattı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin yeni kimlik kartı müracaatları alındı.

Editör: Haber Merkezi