Apartman sakinleri tüm girişimlerine rağmen sorunlarına çözüm bulamayınca yetkililere binaya astıkları 'Yatalak hastalarımızı, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı karayolu çukuruna mahkum edenleri yüce yaradanımıza havale ediyoruz.' yazlı pankartla tepki gösterdi. Apartman Yöneticisi Süleyman Şafak, güzergah boyunca hiçbir yerde yol kodunun düşürülmediğini ancak kendilerinin mağdur edildiğini belirterek tepkilerini pankartla dile getirmeye çalıştıklarını anlattı. Şafak, 'Tecrit edilmiş bir binaya dönüştürüldük.'dedi. Karayolları Rize 103'üncü Şube Şefliği yetkilileri yol çalışmasından dolayı bina girişinde bazı zorlukların yaşandığını ancak yol inşaatının bitirilmesi ile birlikte bina girişlerinin düzenleneceğini belirtti.

Rize'de 23 Mart 2012 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan 9.5 kilometre uzunluğunda iki etap halindeki Güney Çevre Yolu inşaatında sona gelindi. Projede, Paşakuyu Mahallesi'nden geçen güzergahta yolun kodu 180 santimetre düşürülünce 11 katlı yaklaşık 200 kişinin yaşadığı Oluşum Apartmanı'nın yaya ve araç girişi engellendi. Binaya girip çıkmakta zorlanan vatandaşlar yetkililere başvurdu ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine apartman sakinleri binaya 'Devlet olmazsa vatandaş olmaz bilinci ile hareket eden site halkımızın vatandaşlık vazifelerini yerine getirdiği halde, çağın en modern teknolojisine sahip vatanımızda her türlü yasal yollarla aradığımız hakkımızı hiçe sayarak, yatalak hastalarımızı, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı karayolu çukuruna mahkum edenleri yüce yaradanımıza havale ediyoruz.' yazılı astıkları pankartla yetkililere tepki gösterdi.

'TECRİT EDİLMİŞ BİNAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜK'
Apartman Yöneticisi Süleyman Şafak, güzergah boyunca hiçbir yerde yol kodunun düşürülmediğini ancak kendilerinin mağdur edildiğini belirterek tepkilerini pankartla dile getirmeye çalıştıklarını anlattı. Şafak, 'Tecrit edilmiş bir binaya dönüştürüldük. Bu güzergahta böyle bir rezalet daha yok. Binaya girip çıkmak zorlaştı. Yetkililere başvurduk ama kimse sorunumuzla ilgilenmedi.' diyerek dert yandı.
Bina sakinleri de yaya bile binaya girip çıkmada zorlandıklarını belirterek sorunun çözülmesini istedi.

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada

KARAYOLLARI: BİNA GİRİŞLERİ DÜZENLENECEK
Karayolları Rize 103'üncü Şube Şefliği yetkilileri yol çalışmasından dolayı bina girişinde bazı zorlukların yaşandığını ancak yol inşaatının bitirilmesi ile birlikte bina girişlerinin düzenleneceğini belirtti.

Kaynak: Rize Gündem Gazetesi

Editör: Haber Merkezi