Kararla, Pazar Belediyesinde hizmet alımı ile çalışan ve 7 ay önce Hizmet İş Sendikası çatısı altında örgütlenen taşeron işçiler haklarına kavuştu.Hak İş Konfederasyonu bünyesindeki Hizmet İş Sendikası örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Pazar Belediyesi bünyesinde hizmet alımı yoluyla çalışan işçiler için çalışma başlatan sendika işçilerle 7 ay önce örgütlendi. Pazar Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine yönelik Yüksek Hakem Heyeti kararı çıktı. Pazar Belediyesi'nde Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ve işçilerle bir araya gelen Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, hem belediye başkanını hem de işçileri ziyaret ederek toplu iş sözleşmesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor Kalp Destek Cihazı İle Yaşama Tutunan Esila, Kalp Nakli Bekliyor

Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, işçilerin hak ettikleri ücretleri alması noktasında kendilerinin de her türlü katkıyı sunmaya çalıştıklarını belirterek 'İşçilerimiz haklarını alsınlar. Bundan bizde belediye başkanı olarak büyük memnuniyet duyarız.' dedi.
Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca'da yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine sağladığı katkılardan dolayı Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa'ya teşekkür etti ve şunları söyledi.

'Hizmet İş Sendikası olarak kamu kurumlarında taşeron olarak çalışan işçilerimizi sendikamız çatısı altında örgütlüyoruz. İşçilerimiz bu örgütlenme ile önemli hakları elde etti. Pazar Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerimizde yaptığımız girişimler ve belediye başkanımızın da desteği ile haklarını almış oldu. Sendika olarak her zaman işçimizin yanında olarak tüm haklarını almaları için mücadele ettiğimizi belirtmek istiyorum.' dedi.

Editör: Haber Merkezi