Çalıştayda Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, 'Ceviz Ye Sağlıklı Yaşa' , İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Turan Karadeniz, 'Meyvecilikte Budama ve Çevirme Aşısı', Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, 'Bağcılık ve Üzümsü Meyveler' konularında sunum yaptı.

Çalıştayda konuşan Başkan Aytekin, ' Bugün Yusufeli'nde meyveciliği konuşacağız. Bizler kaybettiklerimizi biliyoruz ama geleceği hayal etmenin yolu hocalarımızın gözüyle gelecekte bu coğrafyada neyin olup olamayacağını görebilmek ve bunun için de bir takım gayretler ortaya koymak niyetindeyiz. Çalıştayımızın, ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ' dedi.

Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında

Yusufeli Meyvecilik Çalıştayı, 25 Ekim Perşembe günü; Küplüce Köyü, Pamukçular Köyü, Darıca Köyü ve Demirkent Köylerine yapılan ziyaretlerle başladı. Yapılan ziyaretlerde Çalıştaya katılan hocalar tarafından; çiftçilere, bağ ve bahçelerde uygulamalı olarak bitki hastalıkları, budama şekilleri aşılama yöntemleri hakkında bilgi verilerek uygulamalı yöntemler gösterildi. Yapılan köy gezilerinde tarım ilçe müdürlüğü teknik personeli eşlik etti.

Çalıştay programı kapsamında, 26 Ekim Cuma günü Yusufeli yeni yerleşim yeri ve yeni yerleşim yerinde yapılacak olan tarım alanları incelendi. Yusufeli Belediyesi yeni yerleşim yeri fidan çoğaltım çiftliği gezilerek incelemeler yapıldı.

Çalıştaya Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Dursun Okur, siyası parti temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: Haber Merkezi