'Belediyelerde görev yapan zabıta memurları her gün yüzlerce olayla karşı karşıya oldukları, silahlı, bıçaklı, taşlı-sopalı saldırılara maruz kaldıkları halde, hem savunma anlamında hem de mevzuat anlamında hala korumasız durumdadırlar. Zor ve riskli koşullarda görev yapan zabıta çalışanları, aldıkları sorumluluğu üstün gayretle yerine getirmelerine rağmen hak ettikleri refah seviyesine de ulaşamamıştırlar.

Yerel yönetimlerin her kademesinde hizmet veren zabıta çalışanları özverili çalışmalarına rağmen, gerek ekonomik ve sosyal hakları bakımından, gerekse de özlük hakları bakımından birçok sorun yaşamaktadır.

Zabıta çalışanları 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun belirlediği süre ve zamana bağlı çalışmamakta, günün her saatinde yerel yönetimlerde kolluk kuvveti olarak görev yapmaktadır. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli olarak, gece gündüz demeden görev yapmakta, buna karşılık gerçek emeklerinin çok altında maaş almaktadırlar.

Zabıta personellerine yıpranma hakkı tanınmalı, fiili hizmet zammından faydalanılması sağlanmalıdır. Yaptığı uygulama ve denetimlerle vatandaşlarımızın esenliği için, güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlayan Zabıtalar, kentsel gelişimimize de katkı sağlayan önemli bir birimimizdir. Görevleri gereği Belediyenin gören gözü, işten kulağı olan Zabıta Teşkilatımız Belediye ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir.

Bem-Bir-Sen yerel yönetim hizmetlerinin temel direklerinden olan zabıta çalışanlarının sorunlarını, başta 2017-2019 Toplu Sözleşme görüşmelerine taşıyarak sorunların çözümü ve yeni kazanımların elde edilmesi için her türlü girişimde bulunmuştur.

Yerel Yönetim Çalışanlarının taleplerini her platformda dile getirmiştir. Bundan sonra da bıkmadan usanmadan dile getirmeye ve çözümü için mücadeleye devam edeceğiz. Ne olursa olsun hak ve taleplerimizin gerçekleştirilmesi için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Artık bu kısır döngü sona ermeli, Yerel Yönetim Çalışanları, mali ve sosyal açıdan hak ettikleri yasal düzenleme ve iyileştirmeye kavuşturulmalıdır.

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) olarak bir an önce zabıta teşkilatımızın sosyal, sendikal, özlük ve ücret hakları konusunda gerekli yapılanmaların tamamlanmasını istiyoruz. Bu vesile ile gece-gündüz, bayram-tatil demeden halkın huzurunu ve sağlığını tehdit eden unsurlara karşı mücadele eden Zabıta Teşkilatımızın 192. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, bu kutsal görevi zor şartlarda yerine getirmeye çalışan bütün arkadaşlarıma sağlık,mutluluk ve kolaylıklar diliyorum.'

Editör: Haber Merkezi