Haftanın açılış maçında rakip küme düşmeyi neredeyse garantilemiş Mersin takımıydı. As oyuncularından yoksun Rize'ye geldiler. Üstelik kadroda 15 futbolcuları vardı eksik oyuncu ile deplasmandalardı. Sekiz genç oyuncuyu takıma katmıştı Ümit Özat hoca. Belli ki matematikselde olsa şansı olan takım; artık ligi maç öncesinde zaten kafasında bitirmişti.

Müsabaka iki takımın orta saha mücadelesi ile başladı. Rizespor'da kafalarda, küme düşme potasının hemen üzerinde yer almanın stresi vardı. Bu korku Konya maçı sonrası iyice arttı. Birkaç cılız ataktan sonra beklenen gol 22'de geldi. Gol atabilecek ceza alanında etkili bir ismin yokluğundan bu takım son maçlarda çok sıkıntıları yaşadı. Sezon başında yapılan transferlerin yetersizliği, sezon arasında transfer yapılamayışı, Kweuke, Eren'in sakatlıkları atmacaların belini çok büktü. Şu anki puan cetvelindeki durum kimseyi mutsuz etmesin. Bu kadar olumsuzluklardan sonra eğer ligin bitmesine üç hafta kala rahat bir nefes alabiliyorsak başarı zaten sağlanmıştır. Bunda en büyük pay ise Hikmet Karaman'ındır. Tecrübeli hoca bu sezon yaşananları yanlışları gelecek seneye tecrübe etmiş not almıştır.

Golün ardından birde penaltıdan yararlanamayan takım yeşil-mavililerdi. Önceki hafta Konya ağlarını penaltı ile havalandıran Sylvestre, bu hafta penaltıyı kaçırdı. Zaten bu sezon penaltı kaçırma rekorunu kıran takım Çaykur Rizespor'dur. Takıma oyuncu bakarken birde penaltıcı bakmak lazım seneye. Kweuke kaçırdı, Deniz kaçırdı ve Sylvestre'de kaçırdı. İki olsa maç erken bitecekti. İkinci yarıda daha iyi bir görüntü Mersin takımı verdi. Gelmeyen ikinci gol taraftarı ve kenar ekibi germeye başladığı dakikalarda Mehmet Akyüz hamlesi geldi Hikmet hocadan. Tecrübeli oyuncu maça girdikten 5 dakika sonra attığı golle takımını rahatlattı. Maç sonunda üzülen taraf küme düşen Mersin ekibiydi.

Olumsuzluklardan yakasını kurtaramayan atmacalar kupada ve ligde mücadeleden kopmadı. Eksik futbolcu kadrosu ile iki kategoride mücadele etmeye çalıştı. Teknik kadro yönetim şimdiden gelecek planlarını yapması şart. Taraftar artık korkulu rüya görmek istemiyor. Yarın geç olabilir yine bu günleri yaşamayalım.