Çaykur Rizespor hedefi şampiyonluğa kilitledi, hedefe nişan aldı ateş etti. Mermisi ne kadar dayanıklı bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz. Altınordu maçında yaşanan kaza, skor 3-0. Bu kazaların sayısı artıkça merminin hızı maalesef hedefe ulaşacak kadar etkili olamayacak. Geçen sezon hazin bir şekilde ligden düşen yeşil-mavili takımın taraftarı, Altınordu maçı öncesinde adeta bu maça kilitlendi. Geçen hafta Erzurum'da alınan bir puanla ligin ikinci devresi 7 puan kazanan Çaykur Rizespor'a taraftar artık inanıyor güveniyordu.

Bu sezon Süper Lig'e çıkılacak! Bu sözü dercesine sosyal medyada, sokaklarda, esnaflar iş yerlerin de asılan bayraklarla adeta bir hava oluşturuldu. Buradan birde yeşil-mavili kulübü çekemeyenlere mesaj da verildi. Mesajın yerine gittiğini gördük. Bu görüntüyü olumsuza dönüştürmek isteyenler olacak ama biz işimize bakacağız. Taraftar hafta içi organize oldu ve Adana Demirspor maçında 3 bin taraftara oynayan takım, Altınordu maçında 5 bin taraftara oynadı. Bu olumlu bir gelişme. Hazır sırası gelmişken taraftara iki üç cümle söylemek istiyorum. Bir çok şehrin Süper Lig'de takımı olmadığını biliyoruz. Toplam 12 şehrin takımı bu üst ligde. Türkiye liglerinin en tepesi en popüleri en göz alıcı yeri Süper Lig. Buraya çıkmaya yakın; burada uzun yıllar oynayacak ekibe, güce, yönetime sahip bir şehir takımı Çaykur Rizespor. E artık bizde bunun bilinci ile hareket edelim değil mi? Halen eski yönetime kızdım maça gitmiyorum diyenler var. Bırakın artık bu işleri! Bu şehir bizim, bu takım bizim. Yenilgisi ile üzülen, kazanması ile mutlu olan bir taraftar olmak çokta zor olmasa gerek.

Ligin ilk devresindeki performansından uzak olan Ankaragücü ile Giresunspor'un kayıpları Süper Lig yolunda yeşil-mavililerin iştahını daha da kabarttı. İçeride oynanan 9 maçtan 1'ini kaybeden 1'inde de berabere kalan bir takım Çaykur Rizespor. Rakip ise deplasmanda 10 maçın 5'ini kazanan 5'ini kaybeden, son üç maçını kazanan Altınordu. Genç bir ekip, ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir kadroya sahip. Evinde taraftarının karşısında kazanamayan bir takım. Ligde play-off hesapları yapıyor.

Maça etkili başlayan Atmacalar, top kayıpları, yerine ulaşmayan paslar ve ortalar, ceza sahası içinde ki etkisiz kalan oyuncularla aradığı golü bulamadı. Baskılı oyunla yapılan hatalar örtüşmeyince bir türlü gol gelmedi. Rakip kalede çoğalmak isterken kaptırılan bir topta kalesinde gol görerek geri düştü ev sahibi takım. Bu hatalar sonrası takımı geçmişte sırtlayan iki oyuncu hiçte doğru olmayan bir dakikada dışarı alındı. Recep Niyaz ve Özgür Çek'in oyundan alınması için devre arası beklenebilirdi. Bu oyuncular bu takımı yeri geldi taşıyan oyuncular. 1-0 geride olmanın yükü kötü skorun sebebi olarak taraftarın önüne atılmamalıydılar. Baskı yaparken kontratakla yenilen gollerle bir baktık ki skor 3-0 taşındı. Vedat Muriç'in gelişi ile gol sorunu yaşamayız diye bir algı olmuştu ya, bu algının bu maçta değiştiğini gördük. Bundan öncede yazdım oynanan ilk üç maçta gördük ki bu takım gol atmakta zorlanıyor. Manisa maçında 72'ye kadar 0-0 oynanan maç, Adana Demirspor maçında 85'te gelen tek gol, Erzurum'da ise 90'da… Bu takımın ciddi anlamda gol sorunu var. Bunun için Kweuke'nin dönüşünü beklemeyeceğiz herhalde. Herkes kendine çekidüzen vermeli!