Evim Fener Mahallesinde olduğu için adeta her gün gururlanarak seyrettiğimiz Rize'nin girişinde deniz doldurulmak suretiyle yapılmakta olan BATIPARK'ın akıbeti hakkında bazı şeyleri merak ediyorum!

Öncelikle şunu söyleyeyim ki, deniz dolgusu, gördüğüm kadarıyla planlı ve düzenli bir şekilde devam etmektedir. Bütçe kaynağının nereden geldiği konusunu bilmemekle beraber, üniversite bütçesinden de olsa, bakanlıktan da gelse, belediye de kaynağı sağlasa pek fark etmez, çünkü nihayetinde genel bütçeden çıkıyor.

Şahsen merak ettiğim ve fakat bir türlü sağlıklı habere ulaşamadığım, doldurulan yerin sivil vatandaşlar tarafından kullanılıp kullanılmayacağıdır! Yani BATIPARK'ın sadece üniversiteye mi has kalacağı veya vatandaşta istifade edip edemeyeceği konusudur!

Tabii ki bazı bölümler var ki, sadece o kurumun kullanması ve faaliyet alanı olarak dışarıdan birilerinin o alana girmemesi gerekir. Söz konusu olan BATIPARK'ın nasıl kullanılacağı konusunda farklı görüşler olabilir. Yani bazıları bu alana sivil vatandaş girmemeli veya tam tersi girebilir diyebilir.

Bizim şahsen bu alanı söz konusu yapmamızın sebebi, şeffaf bir şekilde konuşulmasının gerekliliğidir. Mesela bu alan ile ilgilenen üniversitemiz, bu konuda ne düşünüyor? Yani vatandaşlara açık olacak mı olmayacak mı? Bu konuda üniversitemizin sayın yetkililerinin planlaması ne?

Daha açık ve net konuşursak, gayemiz Rize'nin adeta aynası olacak ve vitrini mesabesinde bir yer olan bu alanın kullanılma şeklinin şeffaf bir şekilde konuşulmasını temin etmektir!

Şahsen ben konuyla ilgili her hangi bir yetkiliden bir açıklama ve beyan duymadım! Belki ben duymamış olabilirim, fakat konuyla ilgili bir muğlaklığın olduğu açıktır. Bu muğlaklığı yetkililerin gidermesi lazımdır. Bunun için ilgili kişilerden açıklama bekliyoruz!

Şahsen bana da soruyorlar, net bir cevap veremiyorum. Konuyu gündeme getirmemin en önemli sebeplerinden biride budur.

Fener mahallesinde oturan bir vatandaş olarak doğrusu merakta ediyorum. İnşaallah yetkili kişiler konuyu açıklığa kavuşturur da, bizde tekraren yazma ihtiyacı hissetmeyiz.

Bu isteğimizin yetkililer tarafından nazar-ı itibare alınacağını ümit ediyor, saygılar sunuyorum…