Genel Merkezi İstanbul'da bulunan, Ekşioğlu Vakfı 1991 yılında kurulmuş. Ekşioğlu Vakfı, Eğitim başta olmak üzere, İstanbul ve Rize ağırlıklı olmak üzere, birçok ilimizde sosyal ve kültürel alanlarda yıllarca önemli hizmetler vermektedir.
Ekşioğlu Vakfı, yaklaşık 10 yıldır sadece ülkemizde değil, artık dünya genelinde ses getiren Guinness Rekorlar Kitaplarında yer almaya başlayan yöremize özgü ilginç etkinlikleriyle, Ekşioğlu Vakfının ismini ulusal manada duyurmayı, görsel ve yazılı medyada geniş yer almayı başarmıştır. Diğer binlerce hizmet Vakıftan farklı olarak yapmış olduğu ilginç toplumsal hizmetlerle gündem oluşturan ve Türkiye'nin en çok tanınan Ekşioğlu ailesi topluluğu Vakfının bugün başında bulunan, Sn. Ali Ekşi'nin geniş ufku ve hayırseverliği, memleketini, ilçesini, bölge insanını, kültürünü, örf ve adetlerini çok sevmesi, yaşatmak istemesi başarılarının en önemli etkenlerindendir. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Sn. Ali Ekşi'nin başarısının ardındaki diğer bir isimde, gerek görsel Medya'da, gerekse uzun yıllar bölgemizin yazılı ve görsel medyası tarafından iyi tanınan, görsel basında bir hayli geçmiş tecrübesi bulunan, benimde TGRT Rize-Artvin Sorumlusu olarak görev yaptığım yıllarda, kendisi de TGRT'de ve akabinde birçok değişik TV'lerde görev yapmış, Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı, Organizatör Sevgili Necati Selvitop arkadaşımız bu ilklerin ve ardından gelen başarıların gördüğüm kadarıyla en önemli kahramanlarındandır.
Bendeniz Ekşioğlu Vakfı Başkanı Sn. Ali Ekşi beyi medyadan tanımaktayım. Kendisini tanımakta geç kaldığımı itiraf etmekteyiz. Fakat Ekşioğlu Vakfındaki bir kısım yöneticileri çok eski tanımaktayım. Takdir ederesiniz, biz basın mensupları ve yöneticiler zaman noktasında vakit fukarasıyız. 24 saat bizlere yetmemektedir. Başkan Ali Ekşi beyi, 16 Nisan 2016 tarihinde Ovit dağında gerçekleştirecekleri Kar şenliği etkinliğinin teması olan, TERÖRİZME HAYIR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞE EVET festivali hakkında Rize'deki yazılı ve görsel basına ile birlikte Rize Protokolünde davet ettiğini Kuzey balıkçılıkta yemekte yakından tanıma fırsatını bulmuş oldum. Kendisiyle ilgili bilgi sahibi olmama rağmen, zahiren ilk defa tanışmış olduk. Tahmin ettiğim gibi oldukça alçak gönüllü, mütevazı, eğitim başta olmak üzere, sosyal ve toplumsal tanıtım ve etkinliklerde ilimizin yöresel özellik ve güzelliklerini dünyaya duyurmak için çalışan hayırsever bir vakıf insanı olarak gördüm.
Her yıl Rize Belediyemizle birlikte, Ramazan ayında binlerce insanımıza iftar ikramında bulunmaktadır.
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Sn. Ali Ekşi'nin son birkaç yıldır Ovit'te yapmış olduğu kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerde Guinness rekorlarına girmeyi başarmış, Rize'mizi, İkizdere ilçesini ve Ovit dağımızı ülke genelinde ve yurt dışında tanıtma noktasında önemli başarılar imza koymuştur. Bunları yazmaya köşem yeteli olmamaktadır. Bendeniz yazdıklarımın, ülkemin, bölgemin, yaşadığım şehrin ve insanımızın hayrına faydası varsa yazarım. Allah için yazarım. Hayatımda hiç bir Allah'ın kulundan bir maddi menfaat ve kazanç elde etmek için yazı yazmadım ve asla da yazmam.
Bu cumartesi günü, Ekşioğlu Vakfı Ovit dağında 5. Kar Şenliğinde, bu seferde 1500 kişilik katılımla yeni bir rekorla, terörizme hayır, kardeşlik ve barışa evet adı altında düzenleyeceği şenliğe gelin hep birlikte katılalım. Terörü ve onun hain, kalleş, maşalarını, uşaklarını, hep birlikte toprağı kaplamış olan kar beyazı altında lanetleyelim. Rize Valiliğimiz, ÇAYKUR'umuz ve Rize Belediyemizin destekleriyle, yeni bir aktiviteyi hayata geçirecek olan, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Sn. Ali Ekşi ve Yönetim Kurulunu ve bir hayli zamandır Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı olarak, ilimizin turizmi, kültürü ve doğasını dünya geneline tanıtma noktasında yapmış olduğu başarılı Organizasyonlarından dolayı, Sn. Necati Selvitop'u tebrik ediyorum. Ülkemizin ve Rize ilimizin güçlü bir Vakfı olan, Ekşioğlu Vakfından, Rize'miz için daha nice yepyeni, hayırlı hizmetleri hayata geçirmelerini diliyorum.