11 Eylül 2018 tarihi, 1440 Hicrî ka­me­rî senenin ilk ayı olan Mu­har­rem ayının 1. günü, yani, Hicri ka­me­ri yılbaşıdır. Müslümanların şem­si yıl­ba­şı ge­ce­si ise, Ey­lül ayı­nın 20. ge­ce­si­dir.
Muharrem ayı­ Kur'an-ı kerimde kıy­met ve­ri­len 4 ay­dan bi­ri­dir. Mu­har­rem ayı­nın bi­rin­ci gü­nü Müslümanların ka­me­ri se­ne­si­nin, bi­rin­ci gü­nü­dür.

Kafir­ler, ken­di yılbaşıları olan Ocak ayı­nın bi­rin­ci ge­ce­sin­de, Noel ba­ba ya­pı­yor­lar. Güya Hı­ris­ti­yan dininin emrettiği küfürleri iş­li­yor­lar. Bu ge­ce­de ta­pı­nı­yor­lar. Hic­rî Ka­me­rî Tak­vim­de; Mu­ham­med aleyhi selamın, Mek­ke'den Me­di­ne'ye hic­ret et­ti­ği se­ne, baş­lan­gıç ka­bul edi­lir. Hicretten 70 gün önce, Mu­har­rem ayı­nın 1'i olan ilk Ka­me­rî sene başı, mi­la­dî 622 yı­lı­nın Tem­muz ayı­nın, 16'sı­na rast­la­yan Cu­ma gü­nü idi.
Müs­lü­man­lar yıl­ba­şı ge­ce­le­rin­de ve gün­le­rin­de mü­sa­fa­ha ede­rek, te­le­fon­la, mesajla ve­ya mek­tup ya­za­rak teb­rik­le­şir­ler. Bir­bir­le­ri­ni ziyaret eder ve he­di­ye ve­rir­ler. Yıl­ba­şı­nı der­gi ve ga­ze­te ilanlarıyla kut­lar­lar. Ye­ni yı­lın, bir­bir­le­ri­ne ve bü­tün Müs­lü­man­la­ra ha­yır­lı ve be­re­ket­li ol­ma­sı için dua eder­ler. Bü­yük­le­ri, ak­ra­ba­yı, alim­le­ri evin­de ziyaret edip dualarını alır­lar. Bu­gün de, bay­ram gi­bi te­miz gi­yi­nip, fa­kir­le­re sa­da­ka ve­rir­ler. Mu­har­re­m ayının ilk 10 gün ve ge­ce­si, mübarek gün ve ge­ce­ler­den­dir.

Hicri yeni yılın, sıkıntılı günler geçiren ülkemizin geleceği ve bu sıkıntılı günlerin son bulmasına vesile olmasını Allahü teladan niyaz ediyorum.

Hicri yeni yılınızı dualarımla tebrik ediyorum. b.a.k.