Ligin sonu yaklaştıkça küme düşme hattında heyecan daha da arttı. Alınan Mersin galibiyeti Atmacaları rahatlatsa bile aşağıdaki takımların aldığı sürpriz sonuçlar, yine yeşil-mavililerin sinirlerini germeye yetti.

Sivasspor son dakika galibiyeti ile yeniden lige dönmenin heyecanını yaşarken, Gaziantep'i ateş çemberinin içine çekti. Çiçeği burnunda teknik direktörü Sergen Yalçın'ın Antep'i kaçırdığı penaltı ile bu sıkıntıyı gelecek haftalara taşıdı. Rizespor ile gelecek hafta oynayacağı maç öncesi duaları Trabzon'dan Rize'nin alacağı galibiyet içindi. Kayseri ise aldığı bir puanla küme korkusunu gelecek haftaki Sivas maçına taşıdı.

Bu durumda hiçte rahat başlamadı Trabzonspor maçına Çaykur Rizespor. Puanı 34'tü. Yense işi bitiriyor, berabere kalsa eh ama yenilse strese giriyordu. Zorlu maç öncesi haftalardır defansta güven vermeyen Oboabona yerini Ümit Kurt'a bıraktı. Defansta son haftalardaki rotasyonun kurbanı bu sefer Nijeryalı oyuncuydu. Trabzon seyircisinin cezalı olduğu müsabakada Rize'den maça gelen 50'ye yakın taraftarın 'Saldırın Atmacalar' sloganı ile maç başladı.

Müsabaka başladı ama Atmacanın saldırmaya hali yoktu. Forvetsiz sahaya çıkan Karaman'ın takımı üst üste yenilen iki golle adeta şok geçirdi. Yenilen iki golden sonra Karaman'dan Deniz Kadah hamlesi geldi. Pozisyon üretmekte güçlük çeken yeşil-mavililer 38-41'de Muhammet Demir'le gelen gollerle bu sezon ilk kez kalesinde 4 gol gördü.

İlk yarı bitmiş beklentiler ikinci yarıda en azından iyi futbol ve farkın kapanmasıydı. İkinci yarıda ilk yarının kopyası bir oyun sahadaydı. Galatasaray kupa maçında sergilenen oyundan eser yoktu sahada. 5-6 derken Rizespor sahada tel tel döküldü. Maça motive olamayan yeşil-mavililer aldıkları bu mağlubiyetle puan cetvelinde kendilerini sıkıntılı bir noktaya getirdiler.

Haftaya rakip aynı korkuları biraz daha fazla yaşayan Antep takımı. Rizespor'un artık kaybetme lüksü kalmadı. Antep maçını kaybettin kümeyi boyladın. Son maçta Başakşehir kazanmak için her şeyi yapacaktır. Kaliteleri ortada Rizespor'un kalitesini de… Trabzon maçında bir kez daha gördük kalitemizi. Cuma akşamı Rize'de oynanacak olan maçta taraftar üzerine düşeni yapmalı. Artık kaybetme şansımız yok. Bu takım bir alt kümeye düşerse oyuncular gider, teknik kadro bırakır, ama bu taraftar burada kalacaktır. O yüzden bu takıma son maçında destek olalım.