Süper Lig tarihinde Çaykur Rizespor en iyi ilk yarılarından birini bu sezon geçirdi. Aldığı sonuçlarla istikrarlı olmasa da başarılı sonuçlara imza atarak 24 puan topladı. İlk devreyi 8. tamamlayan yeşil-mavililer ikinci devreye evinde Gençlerbirliği'ne kaybederek başladı. Ligde zor günler yaşayan Ankara ekibi aldığı galibiyetle moral bulurken Rizespor kötü bir başlangıç yaptı.

19. Haftada rakip Fenerbahçe. Takımın gol silahı Kwueke sakat. Maç sakin başladı. İki takımda gol atmak için üstün bir çaba sergilemezken Fenerbahçe cılızda olsa ataklar yaparak Rizespor kalesini zorladı. Önceki hafta yenilen gollerin faturası Viera'ya kesildi ve bu maçta kulübeye çekildi. Eren'in yerine Sercan'a görev veren Hikmet Karaman, yanlış bir tercih yaptığını verilen iki penaltı pozisyonunda anladı. Ceza sahası içinde rakibini iten Sercan birinci penaltıda başroldeydi. İkinci penaltı pozisyonunda da yerden seken topa elle müdahale etti. 2-0 geride olan Atmacalar ikinci yarıya Sercan – Sylvestre değişikliği ile başladı. İlk yarıdaki basit çalınan penaltılara benzer bir penaltı bu sefer Rize takımı lehine çalındı. Takımın penaltıcıları yerine Sylvestre topun başına geçerek farkı bire indirdi. Bu dakikadan itibaren sahada iki takımda durağan oyunu tercih etti. Sürekli yapılan pas hataları futbol seyir zevkini en dip noktalara taşıdı. Çaykur Rizespor oyuncu alternatifleri olmayan bir takım. Oynayan oyuncuların formsuzluğu, sakatlığı, cezalı olmaları takımın dengesini bozuyor. Bunu Fenerbahçe maçında da gördük. İki top yapmaya çalıştık ama üçüncü pası bir türlü atamadık. Fenerbahçe eksiklerinin olmasına rağmen maçı hep elinde tuttu. Pozisyonun ve mücadelenin az olduğu maçta akıllı oynayan İstanbul takımı üç puanı alan taraf oldu.

Gelecek üç haftada rakiplerimiz Eskişehir, Sivas ve Antalya… Bu üç maçtan alınacak sonuçlar Rizespor'un ilerisi haftalar için ligdeki yeri ile ilgili önemli mesajlar verecek. Transfer bitmeden orta saha ve forvet için takıma iki oyuncunun mutlaka alınması gerekiyor. Ligde ikinci yarı daha zor geçecek.