Maç öncesi ligde oynadığı dört maçta hiç galip gelemeyen, iki beraberlikle iki puan toplayan Kayserispor'da hedef mutlak üç puan. Rizespor ise tek galibiyeti bir beraberliği ile rakibine göre lige daha iyi bir başlangıç yapan taraftı.

10 gündür Rize'den uzak olan Rizespor, önce Galatasaray deplasmanı, ardından Manisa Büyükşehir, sonrasında Kayseri deplasmanında sahaya çıktı. Keza bu deplasmanlara git gel kendi tesislerinden uzak kalmanın yoğunluğu ve yorgunluğu ile maça çıktı. Kadroya bakınca Ahmet İlhan, Ali Faez ve Tuzunski verilen şansları değerlendiremeyince 18 kişilik kadroda yer bulamadılar.

Yeşil-mavililer transferde Kweuke'nin yokluğunu dolduramadı. Forvet oyuncu transferinin yapılamasının sıkıntısını ise bu sezon oynanan maçlarda fazlasıyla hissetti.

Maça dönersek; ligin en çok pas yapan takımlarından, kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip Kayseri ekibi, 9'da öne geçti. Rizespor kornerden gelen toplardan yediği gollere bir yenisini ekledi. Orta alanda istediği pasları yapamayan yeşil-mavililer, 34. dakikada ev sahibi takımın orta alandan başlattığı atakta rahat bir gol daha buldu. Golde defans oyuncuları müdahale de geç kalıp rakip atağını kesemeyerek tel tel döküldüğü görüldü. İkinci golden sonra yeşil-mavililer, biz ne yapıyoruz dercesine ilk ataklarını yapmaya başladı. Bir gol gol bulup ikinci yarıya daha istekli başlarız diye düşünsekte futbolcular son vuruşlarda etkili olamadı. İkinci devrede yine koşan mücadele eden bir takım görüntüsü verilmeye çalışıldı. Aslında bölge bölge başarılı olan topçular var. Ama topu ileri uca taşımakta zorlandığımız açık. Rakip 2-0 verdiği rahatlıkla ikinci devrede kendini fazla yormadı. Rizespor ise yaptığı pas hatalarıyla ayağında ki topu sürekli rakibe teslim etti. Kweuke'nin haftalar sonra sahaya çıkması aldırdığı bir penaltı ve atılan golle maç 2-1 sonuçlandı. Yani Kweuke'nin çabası da nefesi de beraberliğe yetmedi. Şimdi önünde Beşiktaş maçı olan Rizespor'da işler daha da zor gözüküyor. Ligin dibine çok yakın ateş hattında bulunan Rize takımı kendini bir an önce toparlaması ve takım olması şart. Beşiktaş bu sezon ligin en iyi takımı. Top yapan, gol atan, mücadele eden, pozisyon üreten siyah-beyazlılar karşısında yeşil-mavili bu takımın ne yapabileceğini açıkça merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz.