15 Temmuz gecesi hainlerin, satılmışların, ülke ve millet düşmanlarının yapmaya çalıştığı darbe girişimine karşı Türk milletinin şanlı direnişin ardından birkaç saat içerinde geriye püskürtülen ve yüzlerce kahraman ve destansı şehidimizin ardından, ülke genelinde başkomutanımızın ve hükümetimizin davetiyle başlatılan demokrasi nöbetlerimizin sonuna yaklaşıyoruz.
Bu alçak darbe kalkışmasını püskürtmenin akabinde, haftalardır Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde meydanları dolduran demokrasimizin gerçek sahipleri günlerdir, Müslüman Türk Milletine yakışan birlik ve beraberlik içerisindeki ülkesinin, başkomutanının, milletinin ve hükümetinin yanında gündüz işinde, gece ise demokrasi ve milli irade nöbetinde dünyaya örnek gösterilecek bir destan yazmıştır.
Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi, Rize halkı Cumhuriyet Demokrasi meydanında, ülkesine, hemşerileri reislerine ve hükümetine karşı yapılan bu alçaklığa karşı aslan gibi kükreyerek bir anda binlerce her yaştan insanımız meydanlarını doldurmuştur. Bu meydanları hiç boş bırakmayan bu aziz milletin birliği ve aynı duyguları taşıyan imamı karşısında bu hainler kaçacak delik aradılar. Bu hainler bütün Anadolu coğrafyasında yaşayan, kendileriyle aynı duyguları, aynı değer ve hasletleri taşıyan, halkına tam güvenmiş, halkı ona güvenmiş, ülkesine, halkına hizmet olarak kendisini adamış, inanmış, güvenilen, dimdik durabilen, dünya mazlumlarının sesi Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri bir türlü tanıyamadılar.
Darbeler, dünya kuruldu, kurulalı, insanoğlunun yaşadığı yeryüzündeki bütün kıtalarda darbeler gayrimeşrudur, ihanettir, antidemokratiktir, vatan hainliğidir, kandır, gözyaşıdır, zülümdür, fakirliktir, özgürlük ve insan haklarından yoksunluktur. FETÖ terör örgütünün, ömürlerinin yarısı ülkesine ve milletine karşı hilelerle geçmiş bu hainler; Ali İmran süresinde; 'Onlar hileye başvurdular. Allah-ü telada onların tuzaklarını boşa çıkardı Allah-ü tela hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır.'
15 Temmuz 2016 gecesi, Allah-ü telanın fırsat vermediği bu hainlerin başarısız darbe girişimi teşebbüssünün ardından, ülkemizin tüm şehirlerinde olduğu gibi, Başkomutanın memleketi Rize'de de iki farklı duygu içerisinde, 11 Rizeli şehidimizle birlikte bütün şehitlerimizin hüznünün yanında, Rize Cumhuriyet Demokrasi Meydanında büyük bir kardeşlik, dayanışma, sevgi, saygı, bağlılık içerisinde, 'Birlikten kuvvet, kuvvetten zafer doğar' sözünü hayata geçiren Rizeliler olarak 3 haftalık demokrasi nöbetimizin sonuna yaklaşıyoruz. Hepimiz ne demiştik? Reis evlerinize dönebilirsiniz dediğinde, bizlerde evlerimize döneceğiz. Fakat esas nöbetimizin finalini bu pazar günü yaptıktan sonra tamamlamış olacağız.
Günlerdir, Rize Cumhuriyet Demokrasi Meydanı ve Rize'nin bütün ilçelerindeki çeşitli meydanlarda akşam namazının ardından, yaşlı, genç, çoluk, çocuk, kadın, erkek, kız, delikanlı, memur, amir, işçi, çiftçi, esnaf, sporcu, sanatçı, üretici, iş adamı, siyaset adamı, gönül adamı, STK başkanı vs. gibi her gruptan, her meşrepten, farklı siyasi görüşten insanlarımızla, bir olduk, bütün olduk, diri olduk, iri olduk, hemşerimiz Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve devletimizin yanında olduk. Her zamanda olmaya devam edeceğiz. Rize demokrasi meydanındaki bu kutsal nöbetimizin simge isimlerinden birisi Çaykur Genel Müdürü Sn. İmdat Sütlüoğlu'nun bu yıl hizmete koymuş olduğu, iki katlı, ÇAYKUR reklam, tanıtım ve tadım tırımızdır. Çaykur Sosyal ve İdari İşler Dairesi Başkanı Erdinç Hatinoğlu'nun başkanlığındaki ekibiyle haftalardır her akşam sabahlara kadar meydanı dolduran halkına hizmet vermek suretiyle tarihi hizmete imza atmıştır.
Demokrasi nöbeti boyunca her akşam, Çaykur tanıtım ve ikram tırının ikinci katındaki salondan, bakanlarımız, şehrimizin yöneticileri, bürokratları, siyasileri, gönül adamları, STK Başkanları vs. gibi görevliler halkımıza hitap etmişlerdir. Çaykur tırının çay servisi yapıldığı birinci katında kurulu bulunan dev ekranlı televizyondan saat başı canlı Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın konuşmaları an itibariyle meydandaki binlerce halkımıza aktarılmıştır. ÇAYKUR'un bir diğer reklam, tanıtım ve ikram tırı haftalarıdır İstanbul'un değişik meydanlarında Aynı konumda hizmet vermeye devam etmektedir. Yine ÇAYKUR'un bir üçüncü gezici reklam ve ikram tanıtım aracı olan yarın tırı aracıyla da her akşam Rize'nin bir ilçesinde demokrasi nöbetinde olan vatandaşlar hizmeti devam etmektedir. Eski Çevre Bakanı, ÇAYKUR Genel Müdürü Sn. İmdat Sütlüoğlu'nun hemen her akşam, ÇAYKUR çay fabrikalarındaki incelemelerinin ardından, Rize meydanındaki ÇAYKUR tırından bazen topluluğa hitap ederek, halkı ile birlikte oldu. Aralıksız meydandaki binlerce kişiye haftalarca vermiş olduğu hizmet halkının memnuniyeti dile getiren ifadelerin yanında, tarihin sayfalarında da yer alacaktır.
Bu süreci başından bu yana çok akılı bir şekilde yürüten ve halkı tarafından sevgi yumağına alınan, her akşam Rize Cumhuriyet Demokrasi meydanında, ÇAYKUR tanıtım ve ikram tırından halkına hitap eden, Rize'ye davet ettiği misafirlerini hitap ettiren, Ak Partinin çalışkan, dinamik, Rize İl Başkanı Muhammed Avcı bu kadarla yetinmeyip en yakınındaki, Osman Karavin, İshak Alim, Murat Artan, Recep Taylan, Erhan Eralkan, Abdullaziz Uzun, Himmet İstif ve diğer çok sayıda yönetim kurulu üyesi isimlerle, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve mensuplarıyla birlikte, gece, gündüz demeden demokrasi nöbetine katılan binlerce halkının hep yanında ve önünde oldu. Yine, ilimizdeki diğer siyasi partilerin, başta SP ve MHP il ve ilçe teşkilatı başkan ve yöneticileri de günlerce devam eden demokrasi nöbetlerine birçok akşam eşlik ettiler. Rize Belediyemiz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz, RTSO, RTB Başkanlığı, Rize Beşir Derneği, Kızılay, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Rize Öz Gıda İş Sendikası, çeşitli STK'lar, özel hayır kurum ve kuruluşlar, kurmuş oldukları çadırlarda başkan ve yönetim kurulu gönüllü üyeleriyle birlikte günlerdir halkımıza ücretsiz sıcak, soğuk içecek ve gıda ikramında bulundular. Bu yardım ve bağışları yapan, iş adamlarımızı, kurum ve kuruluşlarımızı kutluyorum. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap gerek çoğunlukla halkımıza hitap etmesiyle, artık meşhur olan bayrak sallamasıyla, tüm ekibiyle birlikte haftalardır bu meydanın donanımı, temizliği ve diğer hizmetleri noktasından kusursuz görevlerini yapmaya çalıştılar. Rize Emniyet İl Müdürlüğü meydandaki güveliği ve huzuru günlerdir başarıyla yürütmüştür. Rize Belediyesi basından Ahmet Çınar, her akşam ÇAYKUR tırının ikinci katından durmadan, yorulmadan, yılmadan bu güzel programları ekibiyle ve ÇAYKUR personeliyle birlikte uyumlu bir şekilde organize ederek, Çınar gibi ayakta durmayı başaran kahramanlardan birisidir. Allah-ü tela ülkemize ve milletimize bir daha böyle kötü günler yaşatmasın inşallah. b.a.k.