Çaykur Rizespor Karadeniz derbisinde komşuya takım Trabzonspor'a konuk oldu. Maça geçen hafta Gençlerbirliği karşısında iyi mücadele ederek kazanan on birle çıktı teknik adam Karaman.

Futbola olan ilginin düşütüğünü Trabzon tribünlerinde de gördük. Yağmur-çamur, iyi-kötü günde her zaman takımına sahip çıkan Trabzonspor taraftarı ligin henüz 9. Hafta maçı ve tribünler boş. Üstelik Pazar günü ve Galatasaray'dan deplasmanda üç puan almışken. Futbolda iddia, şike işleri taraftarı futboldan soğuttu. Beş sene önceye göre futbola ilginin yüzde 20 gibi düştüğünü söyleyebiliriz.

Maçın başında yenilen golün ardından geçen yılki 6-0'lık maç geldi akıllara. Yine maça erken golle başlayan bordo mavili takım maçı 6-0 kazanmıştı. On beşinci dakikaya gelindiğinde 3'er etkili atak vardı, ama geride olan taraf Rizespor'du. Rizespor'un son vuruşlarda ve son paslarda etkisizliği bu maçta da devam etti. 19. da usta ayak Kweuke bu sefer kafası ile altın dokunuş yaparak eşitliği sağladı. Kaptan bu maçı da boş geçmedi. Ligin ilk haftalarında ilerde topu tutamayan yeşil mavililer, Kweuke'nin dönüşü ile bu konuda kendini geliştirdi. Oğulcan'a verilen şansı kullanmakta yetersizliği göze çarpıyor ama. Birkaç pozisyonda adeta saç baş yoldurarak müsait durumda topu kaleye bile gönderemedi. Ayakta durmakta güçlük çeken oyuncu, oyun içinde değişken grafikler çiziyor. Bir gol pozisyonunu cömertçe harcarken ceza sahası içine gelen topa dokunamayıp ayağını fazla kaldırınca hakem penaltı noktasına yöneldi. Zemininde kötü olması çimlerin ıslanmasıyla bol bol faul çalan hakem, bir ara adeta maçı çığırından çıkarttı. Ucuz verdiği faullere ikide penaltı ekleyerek ev sahibi takımın ekmeğine yağ sürdü.

2- 1 geri düşen Rize ekibi direncini yitirmiş rakip ise bu sonuçla maçın bitmesi için dua ediyordu. Yine golcü iş başındaydı. Kweuke sağdan gelen ortada yine topu ağlara göndererek bu maçın yıldızı oldu. Teşekkürler usta golcü. Sen yoksan bu takımda yok. İsteğin arzun ve inancına hayran taraftar. Diğer oyuncularında kendini geliştirerek bu takımın ligde iyi işler yapmasını bekliyoruz.