Rize 11.6 °C
  • DOLAR3,9687
  • EURO4,6565
  • ALTIN163,657
  • IMKB105268
Rizeli Ünlüler
0 Yorum | Okuma : 3915 | İçerik Tarihi : 01 Kasım 2014 Cumartesi 22:55

Yusuf KURÇENLİ

1947 Rize doğumlu yönetmen
Sosyal Paylaşımlar

1947 Rize doğumlu olan Kurçenli, İstanbul Üniversitesi`nde gazetecilik okudu. 1973 ile 1980 yılları arasında TRT`de yapımcı ve yönetmen olarak çalıştı. İlk filmi "Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe"yi 1983 yılında çekti. Daha sonraki yıllarda çektiği bir çok film, değişik festivallerde ödüller kazandı. "Baba Evi" ve "Kurşun Kalem" gibi TV dizilerini yönetti. 22 Şubat 2012 günü hayata gözlerini yummuştur. Cenazesi Ulus Mezarlığı`nda toprağa verilmiştir

   


ÖDÜLLERİ

7. Ankara Film Festivali 1995, En İyi Özgün Senaryo, Çözülmeler,
7. Ankara Film Festivali 1995, En İyi Yönetmen, Çözülmeler
13. İstanbul Film Festivali 1994, En İyi Yönetmen, Çözülmeler
16. Siyad Türk Sineması Ödülleri 1994, En İyi Film, Çözülmeler
9. Uluslararası İstanbul Film Festivali 1990, En İyi Film, Karartma Geceleri

Filmografisi (Yönetmen)

Yüreğine Sor 2010
Gurbet Kuşları 2008
Bebeğim 2006
Gönderilmemiş Mektuplar 2002
Kurşun Kalem 2000
Çemberler 2000
Baba Evi 1999
Antika Talanı 1997
Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey 1995
Çözülmeler 1994
Umut Taksi 1993
Taşların Sırrı 1992
Karartma Geceleri 1990
Raziye 1990
Gönül Garip Bir Kuştur 1989
Gramofon Avrat 1987
Merdoğlu Ömer Bey 1986
Ölmez Ağacı 1984
Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe 1983
Savunma 1979
At Gözlüğü 1978
Özgürlüğün Bedeli 1977

Filmografisi (yapımcı)

Çözülmeler 1994

Filmografisi (senaryo)

Gönderilmemiş Mektuplar 2002
Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey 1995
Çözülmeler 1994
Raziye 1990
Karartma Geceleri 1990
Gönül Garip Bir Kuştur 1989
Gramofon Avrat 1987
Merdoğlu Ömer Bey 1986
Ölmez Ağacı 1984
Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe 1983
Savunma 1979

 

 

 

 

YÜREĞİNE SOR İSİMLİ SİNEMA FİLM SETİNDE YUSUF KURÇENLİ

    Bu habere henüz yorum yazılmamış. İlk yazan yorumu siz yazın. | Tıklayın
Ersağ Temizlik ve Kozmetik Ürünleri
© 2006 - 2016 Tüm Hakları Saklıdır. | Rizedeyiz.Com