Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den partisi adına aday gösterilen Rahmi Metin adına AK Parti Rize İl Başkanlığında tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, partilerinin seçim için koordinasyon merkezi oluşturduklarını ifade ederek, 'Ocak ayı içerisinde aktif olarak çalışmalara başlayacağız. İlçelerimizle alakalı aday belirleme sürecimiz hali hazırda devam etmektedir. En kısa zamanda ilçelerimizdeki adaylarımızı da belirleyip, il genelinde seçim çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız.' diye konuştu.

'YAPICI ELEŞTİRİLER BİZİM İÇİN YOL HARİTASI OLACAKTIR'
Rize Belediye Başkanlığı için AK Parti tarafından aday gösterilen Rahmi Metin ise 2003 yılından beri aktif olarak siyasetin içerisinde yer aldığını belirterek, yeni sürecin herkes adına hayırlı olmasını temenni etti. Rize'yi hep birlikte ileriye taşımak adına çalışacaklarını ifade eden Metin, 'Birlik içinde çalışmazsak şehrin kültürel ve sosyal anlamda ilerlemesinde aksamalar olur. Bu nedenle Rize'yi beraber yöneteceğiz.Her sektörden kişilerin empati yapmayı bilmesi gerekiyor. Biz yarın belediyede bir görev alırsak bu empatiyi yapabilmemiz lazım. Belediyecilik anlamında nerede olduğumuzu ve karşımızdaki kişilerin beklentilerinin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu durum hepimizi yukarıya taşıyacaktır. Yapıcı eleştiriler bizim için yol haritası olacaktır. Rize'de uzun yıllar eğitim camiasının içerisinde yer aldım. 2004-2011 yılları arasında İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptım. Böylece bütün köylerimizin bir nevi belediyeciliğini yapmış olduk. 2015 ve 2018 yıllarında milletvekilliği aday adaylığı sürecim oldu. Bu dönemde de AK Parti'den Rize Belediye Başkanlığı adaylığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bize tebliğ edilmiş oldu.' dedi.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

'YERELDEN DÜNYAYI GÖREBİLMELİYİZ'
Metin, belediyecilik anlayışını; yerelden dünyaya açılan bir konjektüre sahip bir görüş açısı ile ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
' Yıllardır istenen 'yerinden ve yerelden' olma arzusu belki de benim üzerimden tamamlanacak. Bu tezin devam edebilmesi adına Rize'deki bütün gençlerimize örnek olmak için başarılı olmak zorundayım. Bir ayağıyla Rize'nin dertlerini, sorunlarını, sahasını ve sokaklarını bilen diğer bir ayağıyla ise bütün dünyayı belediyecilik anlamında gezebilen, vizyonunu görebilen şekilde çalışmak istiyoruz. Bu iki ayağında olması gerekiyor. Hem yereli bilen hem de dünyadaki konjektürü süzebilen bir kimliği bürünebilirsek biz Rize'ye iyi hizmet edebileceğimizi düşünüyoruz.'

'MESELELERİ DERT EDİNECEĞİZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla dile getirdiği 'Biz bu ülkeye sevdalıyız' sözüne atıfta bulunan Metin, 'Cumhurbaşkanımızın bu cümlede ifade ettiği 'sevda' kelimesi aslında dertten gelmektedir. Dert edinmekte çözüm odaklıdır. Çözüm sonuçlana kadar dert edinmektir. Dert edinmek, 'Ben yapacağımı yaptım, daha ne yapayım ki' demek değildir. İnşallah bizde Rize'de meseleleri dert edineceğiz. Bunların birçoğunu sokaktan, esnaftan ve vatandaştan dinleyeceğiz. Bu ili beraber yöneteceğiz. Şu an için Rize'de bizim ismimize gösterilen teveccüh çok da önemli değil. İnşallah görev almakla birlikte 5 yıl sonra da bu teveccühü görebilmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi