Rize'de yapımına 2016 yılında başlanan ve 2020 yılında açılması planlanan AVM'nin sahil yolu ve güney çevre yolu bağlantılarını da sağlayacak kavşak çalışmaları başlıyor.

2016 yılında eski Rize Atatürk Stadyumunun mevcut yerinden kaldırılmasıyla Rize İnşaat Yatırım A.Ş.'ye devredilen arsada Rize'nin ilk Alışveriş Merkezinin yapımına başlandı. Dünya ve Türkiye çapındaki ünlü markaların, Rize'ye gelmelerini sağlayacak, şehrin kültürel ve sosyal açıdan gelişimini destekleyecek olan projenin ulaşım ayakları için Rize Belediyesi ve Karayolları çalışmaları hızlandırdı.
Yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlaması beklenen proje de bulunan rezidans dairelerin inşaatına AVM açıldıktan sonra yapılması planlanıyor.

'AVM KAVŞAĞI ŞEHİR TRAFİĞİNİ DE RAHATLATACAK'

AVM inşaatı ve o bölgede artacak trafikle ilgili soru ilettiğimiz Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, konu hakkında çok detaylı çalışma yaptıklarını belirterek; 'AVM inşaatı başladığı günden itibaren nereden yol geçecek? Nerede viyadük olacak? Bunların hepsi zaten tasarlandı. Karayolları nezdinde şu anda yeni Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında sahil tarafına da gelecek şekilde mevcut duble yolun üzerinde kavşak projesi olacak. Gerek Artvin gerek Trabzon tarafından gelen araçların o kavşak üzerinden geçip AVM'ye ulaşması için yol yapılıyor. Yanlardan yükselip içeriye doğru gelinecek yolda, alttaki ana yolunda çalışabilmesi için böyle bir çalışma adım adım ortaya çıkacak. Kentin siluetini bozmayacak şekilde bu yolu planlıyoruz. Bu kavşak sahilden Güney çevre yoluna ulaşmış olacak. Oradan batı eksenine gidip oradan da Gençlik Merkezinin bulunduğu yerde bir kavşakla içeriye doğru gelecek bir yol olacak. Rize'nin trafiği açısından baktığımız zaman valiliğin oradan gelip de duble yol üzerinden ileriye doğru gidemeyenler artık Müftü Mahallesi'ne Portakallık'a veya Gülbahar'a İslampaşa'ya buradan rahatlıkla ulaşacak. Şu an valilik binası karşısından inip Menderes Bulvarıdan ileriye doğru gidiliyor. Bu da oradaki kavşakta şehir girişinde tıkanmalara yol açıyor. Bu yol bitince duble yoldan gidip o kavşaktan içeriye girebilecek ve Menderes Bulvarının trafiği biraz daha rahatmış olacak. Bu yol Rize trafiğine böyle de bir katkısı olacak' dedi.

'VATANDAŞI MAĞDUR ETMEMEK LAZIM, VATANDAŞ DA BUNU İSTİYOR'

Müftü Mahallesi'ndeki kamulaştırmaların uzun zamandır konuşulan bir durum olduğuna dikkat çeken Metin, 'Vatandaşın da kendine göre haklı olduğu yerler var. Kamulaştırmada biz vatandaşımızla beraber hareket etmek istiyoruz. Gerçeklerle isteklerimizi bir araya getirebilmemiz lazım. Kamulaştırmaları Karayolları yapıyor. Karayolları kendi ölçeğinde bina daire sahiplerine mevcut konumlar üzerinden fiyatlandırmalar yapıyor. Bu fiyatlandırmalar tabii ki her zaman memnun edici fiyatlandırmalar olmuyor. Bu alanda bazı yeni binaları bina sahiplerine acaba nasıl yardımcı olabiliriz, kenara çekebilir miyiz, kurtarabilir miyiz? Bununla ilgili bir mütalaa yaptık. Bir meclis üyesi arkadaşımız da onlarla ilgileniyor, nasıl yardımcı olabiliriz diye. Kamulaştırma rakamları çıktığı zaman aynı kişilerin bir daire sahibi olabilmeleri için ne yapabilirizi konuşmaya çalışıyoruz. Burada vatandaşı mağdur etmemek lazım, vatandaş da bunu istiyor. O mağduriyetin olmamasının karşılığı da oturduğu daire nispetince 1 daire sahibi olabilmek. İnşallah o konuda biz de kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız' diye konuştu.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi