Çaykur Rizespor'da Antalyaspor maçı hazırlıkları devam ederken yeşil-mavililerin Faslı futbolcusu Mohamed Abarhoun basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray maçında aleyhlerine verilen penaltı kararını ve mücadeleyi değerlendiren Abarhoun, 'Benzer pozisyonda Galatasaraylı oyuncunun eline top çarptı ama penaltı verilmedi. Hakemlerde insan ve hata yapıbiliyorlar. Bu konuda bir eleştirim yok. Maçın sonucuna etki etti mi bilmiyorum ama biz daha iyi oynayabilirdik. Galatasaray erken bulduğu 2 golün avantajı ile maça devam etti. Biz goller atıp beraberliği sağlayamadık. Galatasaray maçını unutmamız gerekiyor' diye konuştu.

Rizeli Sporcular Gururlandırdı Rizeli Sporcular Gururlandırdı

'İYİ SONUÇLAR ALARAK DEVAM ETMEMİZ LAZIM'

Antalyaspor'a karşı çok önemli bir maça çıkacaklarını söyleyen Abarhoun, 'Evimizde oynayacağız ve rakibimizle aynı puandayız. Onlarda son maçlarında kötü sonuçlar alıyorlar. Bu maçtan galip ayrılabilirsek derin bir nefes alacağımızı düşünüyorum. Biz de bir seri yakalayamadık. Sürekli yeniyoruz ya da yeniliyoruz. Artık iyi sonuçlar alarak devam etmemiz lazım. Taraftarlarımızdan bu maça gelerek bize destek vermelerini istiyoruz. Bu hafta çok iyi çalışarak güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bizim iyi bir seri yakalamamız gerekiyor' dedi.

'GEÇMİŞE TAKILI KALMAMAMIZ GEREKİYOR'

Abarhoun, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısı ile bu sezonun kıyaslanması hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Geçen senenin ikinci yarısında çok iyi bir çıkış yakalamıştık. Ben de o ekibin bir parçasıydım. Bu sezon ilk 11'e ya da sonradan giren oyunculara baktığımız zaman geçen seneki kadronun yarısının olmadığını görüyoruz. Neredeyse yeni bir takım kuruldu diyebiliriz. Böyle olunca zamana ihtiyacınız oluyor. Herkes için bir alışma süreci gerekiyor. Ben biraz sabır istiyorum. Geçen senenin ilk yarısında bu takım 17 haftada 11 puan topladı. Şu an 10 hafta geride kaldı ve 11 puanımız var. Geçen senenin ilk yarısı ile kıyaslama yaptığımız zaman aslında çok da başarısız olmadığımızı görüyorum. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da kadromuzda çok iyi oyuncular var. Geçen sezonun ikinci yarısında yakaladığımız çıkıştan sonra böyle bir özlemin olduğunu da fark ediyorum ama geçmişe takılı kalmamamız gerekiyor.'

Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan 30 yaşındaki futbolcu yönetimle bu konu hakkında henüz görüşmediklerini ancak Rize'de mutlu olduğunu ve futbol hayatını burada sürdürmek istediğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi