Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına Ahmet Minder ve Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanı Danışmanlıklarına ise Mariam Kavakcı ve Serkan Taranoğlu atandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanan Ahmet Minder soyal medya hesabında şu ifadelerle teşekkürlerini bildirdi: 'Bizleri böylesine kutlu ve böylesine sorumluluk gerektiren bir vazifeyle görevlendiren yaklaşık otuz yıldır birlikte olmakla gurur duyduğum ve iftihar ettiğim, ülkemizdeki büyük değişim ve dönüşümün mimarı, dünya lideri, Türkiye Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye en kalbi şükranlarımızı arzediyorum. Rabbim başımızdan eksik etmesin. Bu vesileyle aylardır benimle ilgili sürekli arayıp durumumu merak eden tüm dost ve hemşehrilerime selam ve muhabbetlerimi sunarım. Allah mahcup etmesin.'


Ahmet Minder kimdir?
28 Mayıs 1961 tarihinde Rize Güneysu 'da dünyaya gelen Ahmet Minder, ilk, orta ve lise eğitimini Rize 'de tamamladıktan sonra 1987 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu.Henüz öğrencilik yıllarındayken aktif olarak siyaset ile ilgilenen ve birçok vakıf ile derneklerde faaliyet gösteren Minder, mezun olduktan sonra öğretmenlik yapıp daha sonra Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığında görevine devam etti.

1999 yılında Fazilet Partisinden Güneysu Belediye Başkanlığına aday oldu ve seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturdu. Ardından 2004ile 2009 yıllarında yapılan seçimlerde AK Partiden aday olan Ahmet Minder, başkanlık görevine devam etti.
Başbakanlık Müşaviri olan Minder, 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Personel Başkanı görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı

Editör: Haber Merkezi