RESOB'a bağlı 26 esnaf oda temsilcisi Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile toplantıda buluştu. Esnaf odası temsilcileri Rize Milletvekili Avcı'ya esnafın sorunları ile ilgili talep ve beklentilerini iletti.

Rize Öğretmenler Evi toplantı salonunda yapılan sohbet programına Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, RESOB Başkanı Güven Aksoy, Birlik Başkan Yardımcısı Ahmet Fırat, Birlik Yöneticileri, il ve ilçe esnaf odası başkanları katıldı.

Milletvekili Avcı, RESOB'A bağlı oda başkanlarına Rize'deki yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Milletvekili Avcı, ülkenin ekonomik olarak zor dönemlerden geçmesine rağmen Rize'de önemli işler yaptıklarını belirterek, Rize'deki uyumun bunda önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Toplantı sonrası bir konuşma yapan RESOB Başkanı Güven Aksoy, zaman zaman bu tip toplantıları yaptıklarını belirterek, 'Rize esnafımızın ekonomik anlamda yaşadığı sorunları ve yaşanan sıkıntıları bugün dile getirdik. Beklentileri ilettik. Bugün burada verimli bir toplantı geçirdik. İlimiz için yapılacak olan yatırımları birinci ağızdan diledik. Hem üyelerimize hem esnafımıza bu yatırımlarla ilgili bilgi vereceğiz. Sayın vekilimizden çok güzel şeyler duyduk. Salarha tünelinin son durumundan tutunda, Çamlıhemşin ilçesinde yapılacak dönüşüm ve duble yol yatırımları duyduk. Tüm ilçelerimizde güzel yatırımlar yapılıyor ve planlanıyor. Ekonominin zor durumda olmasına rağmen yatırımlar durmuyor. Biz esnaf teşkilatı olarakta bölgemizi ilgilendiren önemli bir projeyi sürekli dile getiriyoruz. Samsun'dan Artvin'e kadar birlik başkanlarımızla birlikte, Türkiye'nin kuzeyinde demir yolu olmayışından dolayı bir hızlı tren veya demiryolu istiyoruz. Bunun sadece Türkiye içinde değil, diğer Türk Cumhuriyetlerine bağlanmasını bekliyoruz. Artık biz başlanmış yatırımları bitmiş gözüyle bakıyoruz. Yeni yatırımlar bekliyoruz' dedi.

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada

'HIZLI TRENLE İLGİLİ ÇALIŞMAYI YAVAŞ YAVAŞ HAYATA GEÇİRMELİYİZ'
Samsun'dan Sarp'a hızlı trenin herkesin hayali olduğuna değinen Rize Milletvekili Muhammed Avcı, 'Benimde bir Rize milletvekili olarak hayalim açıkçası. Bunu başarabilmek inşallah hepimize nasip olur. Ülkemizin içinde bulunduğu imkanları değerlendirmemiz lazım ve ona göre hareket etmemiz lazım. Sorumluluk makamında olan kişilerin, kaldı ki iktidar partisi milletvekilliği yapan kişinin bugün tutup da ben Samsun'dan Sarp'a demir yolunu yapacağız.; buna yarın başlıyoruz, hemen başlıyoruz diyebilmesi kolay kolay mümkün değil. Ama bu bizim hayalimizin bir parçası bu hayale ulaşabilmemiz için elimizden geleni yapacağız. Öncelikli olarak bitirmemiz gereken işlerimiz var onları bir tamamlamamız lazım. Bunlardan bir tanesi havalimanı, Ovit tüneli bunlardan bir tanesiydi. Parça parça gidiyoruz. Lojistik merkezi bunlardan bir tanesi idi. Ayder dönüşümü yine bunlar bir tanesi. Birisi turizm alanında bir çeşitlilik oluşturacak. Birisi ticari anlamda ülkemizin zenginleşmesinde rol oynayacak. Havalimanı hem turizm hem ticari anlamda bölgeye çok büyük bir katkı sağlayacak. Bunları bir tamamlamamız lazım. Bir taraftan da hızlı trenle ilgili bir çalışmayı kenardan, usul usul takip edip, hayata geçirmeye çalışmak lazım' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi