Daha önce 21 Nisan'da Rize İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla Rize'de çay tarımı ile uğraşan fakat il dışında olan müstahsiller için 30 Nisan'a kadar belge alma koşuluyla illerine gelmeleri konusunda bir karar alınmıştı. Bu kararın ertesinde İçişleri Bakanlığı seyahat düzenlemeleri konularında aldığı kararla bu kararı hükümsüz kılmıştı. Bu karar üzerine il dışında kalan ve Rize'de çay tarımı yapmak isteyen Rizeliler yaşadıkları illerde kalmaları istendi ve şehre gelmeleri yasaklandı.

Yaşanan bu süreçle ilgili Rize Ticaret Borsasında Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı'nın başkanlığında konuyla ilgi Rize'nin dinamiklerinin yer aldığı bir toplantı düzenlendi.

Bu toplantı sonrası Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, İçişleri Bakanlığının aldığı bu kararı doğru bulduklarını belirterek, 'Kovid-19 pandemisinin ilk açıklandığında nüfus sayısına göre Rize 4. sıralardaydı. Hatta ilk kez karantina uygulaması Rize'de olmuştu. Ardından alınan tedbirler ve önlemlerle bu sayı 25'inci sıraya kadar geriledi. Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında Rize İl Hıfzısıhha Kurulu aldığı bir çok kararlarla Türkiye'de ki uygulamalarda da öncülük yaptı. Örneğin Berber ve Kuaförlerin kapanması ilk kez Rize'de uygulandı. Taşıma belgesi uygulaması ilk kez ilimizde uygulandı. B başarılı çalışmaların ardından ilimizde başlayacak olan çay sezonu adeta bir tehlike arz ediyordu. Çünkü dışarıdan gelecek insanların burada ki alınan önlemler ve başarılı çalışmalara yapacağı etki azınmayacak kadar çok olabilirdi. Bu yüzden İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı aldıkları bu kararı Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanları olarak destekliyoruz. Uygulamanın halk sağlığı için yapıldığını göz ardı etmeyelim. Bu süreçte bu kararı açıklayan ve Rizelilere duyuran Valimiz Kemal Çeber ve Rize Milletvekilimiz Muhammed Avcı'nın alınan bu kararı uygulamada vatandaşımızın sağlığını düşünerek hareket etmişlerdir' dedi.

Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak Rize’de Öğrenciler Yeşil Sahada Kozlarını Paylaşacak

'KİMSENİN ÇAYININ DALINDA KALMAYACAK'

İl dışında Rize'ye gelemeyecek hemşehrilerine seslenen Aksoy, 'Çayımız dalında kalsa da sağlığımızdan önemli değildir. İnanıyorum ki bu süreçte ilgili kurumların desteğiyle aşılacaktır. Çaykur ve özel sektör kuruluşlarının çay alımında vatandaşa kolaylık göstereceğine inanıyorum. Bu zor süreci hep beraber aşacağız. Rize'de hiçbir şekilde akraba, yarıcı ve muhtarlar kanalıyla çayını toplatamayan kişilere kurulan Çay Vefa Ekibi tarafından destek olunacaktır. Hiç kimsenin çayının dalında kalmayacağına inancım tamdır' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi