TESK 20. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın katılımı ile Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 20. Olağan Genel Kurulu divan seçimi ile başladı. Divan Başkanlığına İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu divan üyeliğine Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy oy birliği ile seçildi.

Genel kurulda yapılan seçimde 599 geçerli oyun tamamını alan Bendevi Palandöken, üçüncü kez konfederasyon genel başkanı oldu. Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy da yönetim kurulu asil üyeliğine seçildi.

Yapılan seçimlerde 711 Genel Kurul delegesinden 671 delege oy kullandı. 72 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde 599 geçerli oyun tamamını alan Bendevi Palandöken, üçüncü kez TESK Genel Başkanlığına seçildi.

72 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Bendevi Palandöken'in listesi şu isimlerden oluştu: 'Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Mehmet Burhan Aksak (Muş), Fevzi Apaydın (TŞOF), Zekeriya Mutlu (İzmir), Ömer Küsbeoğlu (Gaziantep), Alican Ebedinoğlu (Diyarbakır), Arif Tak (Bursa), Fazlı Yalçındağ (Türkiye Kasaplar Federasyonu), Adlıhan Dere (Antalya), Şevket Keskin (Malatya), Ahmet Övüç (Kayseri), Güven Aksoy (Rize), Bedir Limon (Erzincan), Özcan Saraçoğlu (Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu), Abdülkadir Teksöz (Hatay).

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Muharrem Karabacak (Konya), Beşir Köksal (Sivas), Bahamettin Öztürk (Kırşehir), Talat Dinçer (Mersin), Halil İbrahim Balcı (Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı)'

'ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Seçimler sonrasında delegelere teşekkür konuşması yapan Bendevi Palandöken, 'Tüm esnaf ve sanatkar teşkilatlarına bana tekrar bu görevi layık gördükleri için teşekkür ediyorum. 10 yılı aşkın süredir bu camianın tüm taleplerini duyurmaya, tüm sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözüm bulmaya çalıştık. Bundan sonra da ülkemizin olmazsa olmazı esnaf ve sanatkarlardan aldığım güç ve destek ile çalışmaya devam edeceğim' dedi.

'ESNAFIMIZA HİZMET ETMENİN TEŞALAŞI İÇİNDE OLACAĞIZ'
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize ili adına aldığı bu sorumluluğu ve görevi layığı ile yerine getireceğini ifade ederek, 'TESK esnaf ve sanatkarın en tepe kuruluşudur. Rize tarihinde, ilk kez TESK yönetim kurulunda temsil hakkı elde etmiştir. Esnaf ve sanatkarımız için yıllardır hizmet etmenin talaşı ve azmi içerisinde olduk ve bundan sonrada olacağız. Getirildiğim görev esnaf ve oda başkanlarımızın katkı ve destekleriyle olmuştur. Ayrıca bu göreve getirilmemde katkıları olan; Rize Milletvekillerimiz Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Muhammet Avcı, önceki dönem Rize Milletvekilliği yapan Hasan Karal ve Rize Ak Parti İl Başkanı İshak Alim'e de desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan böyle gerek Rize'de ki esnaf ve sanatkarımızın, gerekse ülkemizin dört bir yanında ki esnaf sanatkarımızın talep ve beklentilerini hukuk çerçevesinde çözmeye çalışacağım.' dedi.

Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu

Editör: Haber Merkezi