Giresun'da oynarken fark ettik Vedat'i ama öncesinde üst klasmandan bir takımda denenmiş ve beğenilmediği için alt lige gitmişti. Giresun sonrası Gençlerbirliği'nde pek parlak değildi ama Rize'de tek başına takım oldu. Mücadele etti, attı, attırdı. Gönüllerde yer edindi. Sonradan tenekeye dönen bir zamanların Kweuke'sini bile geride bıraktı. Attığı, attırdığı gollerle takım kümede kaldı, TFF'den hatırı sayılır başarı – puan primi aldırdı.

Başarı ve ışık olunca bizim büyük değirmenlerin iştahı açılır hep. Nitekim sezon bitmeden Fenerbahçe, sonra Galatasaray ve Başakşehir görücüye geldi. Çaykur Rizespor yönetimi de haklı olarak elinde para edecek bir kıymeti en iyi fiyata değerlendirip gelecek kapitalle takımın eksiklerini (çoookk) kapatmayı düşündü.

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan aldığı Çagne 15 ediyorsa, ondan aşağı kalır yanı Türk kökenli olması olan Vedat, 10 eder dediler ama ne hikmetse 4'den yukarı çıkan olmadı. Belçika'dan, İspanya'dan velhasıl yurt dışından ecnebi isimli biri olsaydı, bugün burun kıvıran, daha fazlası etmez diyen medyada olmazdı herhalde. Efendim seneye sözleşmesi de bitiyormuş. Seneye sözleşmesi bitiyorsa, imza parası var, sana maliyeti yine bedava olmayacak ki. Amaç belli Rize yönetimin elini zayıflatmaya çalışıyorlar. Rize yönetimi tornistan etmiş değil ama topa da bu kadar çok girmemeleri gerekirdi. En basitinden başkan Kartal, medyaya kullanıldıkça oyuncu ile kulübün bağları zayıflamaya başladı. Ayrıca Vedat'la yatıp kalkarken kampa götürecek oyuncusu olmayan kulübe transfere odaklanın.

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı

Ürününüz pazara indi, bırakın dinlensin. Nasılsa alternatifini daha ucuza bulmaları mümkün değil.

Bir realiteyi de kabul etmek gerekir; oyuncu Galatasaray'da oynamak istiyor, Fenerbahçe'nin teklifi daha iyi bile olsa bu transfer gerçekleşmeyebilir. Gitmiyorum Fenere, bir yıl daha Rize'deyim diyebilir topçu. Gitmezse kalır, paşa paşa oynar. İsteksiz olabilir korkusunu da yaşamamak lazım. Futbolcu oynamalı ki, seneye transfer yapabilsin. Daha iyi maaş ve imza parası alabilsin.

Umarım transfer medyasının bir numaralı malzemesi bu hafta sonuç verir ve konu kapanır da Çaykur Rizespor'da kendi transferine odaklanır. Çünkü ligdeki tüm takımlar harıl harıl transferler gerçekleştirirken bizimkiler yine beklemede, neredeyse Vedat Muriç konusuna kilitlenmişler gibi. En basitinden dışardan gözüken bu.

Devre arası kiralıklarla harika sonuç alınmıştı ama geçen yaz transfer edilen 14 bombayı da aklımızın bir kenarında tutuyoruz. Başkan Hasan Kemal Yardımcı idi ama transferi YİNE Sayın Kartal yapıyordu. Okan Buruk'la yakalanan rüzgarla havaya girildi ama kiralananları takımda tutma becerisini gösteremedik ve bu rüzgar devam ettirilmezse değil TFF'ye düşmek, orada bile tutunamayız! Çünkü, alt liglerin gelirleriyle mevcut maliyetlerin karşılanabilmesi mümkün değil.

Recep Ali Aksoylu

Editör: Haber Merkezi