Maç devam ederken Emre Akbaba'nın sakatlığı ardından sahaya giren Galatasaray'ın Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş, saha içinden tribünlere el kol hareketleri yaparak bağırdı. Ardından kulübeye gelen Şaş, yedek kulübenin arkasında ki taraftarlara aynı şekilde el kol hareketleri ile tahrik etmeye devam etti. Bu esnada Çaykur Rizesporlu taraftarlar sözlü olarak Şaş'a tepki gösterdi. Sonrasında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından uyarılarda bulunulan Şaş, maçın uzatma dakikalarında atılan golün ardından sahaya girerek futbolcularla sevincini paylaştı. Ardından tribünlere yine nasıl gol attık gibi hareketlerde bulundu. Bu esnada Terim'in uyarısı ile kulübeye davet edilen Şaş'a Çaykur Rizespor'lu taraftarların tepkisi yükseldi.

'TRİBÜNDE YUMRUKLAR KONUŞTU'

Maçın 75'inci dakikasından sonra sahadaki heyecan ve gergin atmosfer tribünlere de yansıdı. Galatasaraylı Yönetici Abdurrahim Albayrak'ın oğlu Yasin protokol tribününü adeta birbirine kattı. Tribünlerden Hasan Şaş başta olmak üzere Ümit Davala ve orta hakem Serkan Çınar'a yükselen tepkiler ardından oturduğu protokol tribününden kalkan Yasin Albayrak, loca tribününe doğru çıkarak oradakilere sözlü sataşmaya başladı. Ardından oradaki taraftarlarla sözlü sataşmaya devam eden Albayrak'la sözlü tartışmaya giren bir taraftar kendisini yumrukladı. Onunda karşılık vermesiyle beş-altı taraftar üzerine yumularak onu sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada hemen ön çaprazında 5 sıra aşağısında oturan babası Abdurrahim Albayrak ne olup bittiğini seyrederken olayın yalandığı yere doğru çıkmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri Albayrak'ları oradan uzaklaştırdı.

'TRİBÜNDE KABADAYILIK ETTİLER'

O esnada orada bulunan Çaykur Rizespor taraftarı Av. Ateş Hatinoğlu, Abdurrahim Albayrak'ın maçtan sonra yaptığı açıklamalara sert bir dille yalanlayarak, 'Baştan sona yalan olan açıklamalar bir Rizeliye yakışmadı. Maç boyunca hemen arkanda oturuyordum. Bir Allah'ın kulu sana ve kulübene küfür etmedi. Bir Allah'ın kulu sana saygısızlık yapmadı. Emre sakatlanınca arkadan geldin, merdivene oturdun bizim taraftarımız kalkıp sana yer verdi. En öne oturdun. Hasan Şaş denen kişiyi gözünün önünde bize yaptığı hareketlere sesini çıkarmadın. Sana şu herife hakim ol diyenlere arkanı döndün. Yaşanan küçük bir gerginlikte arka taraftan gelen aralarında oğlunuzun da olduğu 4-5 tane genç ortada hiçbir şey yokken kabadayı kabadayı oraya dalıp olay çıkarınca, yanında oturan teknik ekibin ayaklanıp millete küfürler savurunca neden engel olmadın? Böyle bir maç, böyle terbiyesizce hareketler sizin stadınızda olsa onlara neler yapardınız? Galatasaray başkanı ve yöneticileri içeri girerken de ordaydım. Peşlerinde 15-20 tane kabadayı kılıklı genç adamla mafya babası gibi protokol kapısından içeri daldılar. Kimdi bu herifler. Biletleri, davetiyeleri var mıydı? Bunları sana soruyorum ve yaptığın açıklamaları tasvip etmiyorum. ' diye konuştu.

'HASAN ŞAŞ SÜREKLİ TAHRİK ETTİ'

Rize'de banka müdürü olan Çaykur Rizespor taraftarı Özgür Devrim Güvensoy ise olay esnasında yanında misafir bir çocuk olduğunu ve onu korumak için çalıştığını dile getirerek; 'Ne olup bittiğini anlamadım. Hasan Şaş ve Ümit Davala'ya bir tepki vardı. Bizim taraftarlar küfür etmedi. Sadece Hasan Şaş sürekli bulunduğum tribünü tahrik ediyordu. Fatih Terim de onları uyardı. Ona tepki vardı. Yanımda misafirim küçük bir çocuk vardı. Bir anda biri önüme atladı. Kavga bağrışmalar hemen yanı başımızda oldu. Biz olayları sakinleştirmek için uğraştık.' ifadelerine yer verdi.

Rizeli Sporcular Gururlandırdı Rizeli Sporcular Gururlandırdı

Editör: Haber Merkezi