Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, Osmanlı dönemine ait kayıtlarda da yer alan Anzer balı için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan 'Coğrafi İşaret Alınması' çalışmalarının meyvesini verdiği belirtildi.

Açıklamada Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonrasında Anzer balının 'coğrafi işaret tescili' aldığı duyuruldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, 'Coğrafi İşaretli Ürünler'in, tarımsal üretimde markalaşma, tanıtım ve reklam, ürünlerin değerinin yükseltilmesi gibi konularda pek çok avantaj sağladığını ifade ederek, 'Coğrafi işaret tescili sayesinde hem üreticilerimiz hem kazanacak hem de tüketicilerimiz doğru ürünle buluşacaktır. Bu yüzden ilimizde yürütülmekte olan coğrafi işaret tescil alma çalışmalarını çok önemsiyorum. Rize kendine özgü pek çok özelliği içerisinde barındıran özel bir şehir. Bunun sonucunda oluşan doğal çeşitlilik ile birlikte ürün çeşitliliği de oluşmaktadır.' dedi.

Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

Rize genelinde 6 adet coğrafi işaretli ürün bulunduğunu belirten Vali Çeber, 'Hali hazırda 7 ürünümüz daha Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapmış ve inceleme aşamasındadır. Bu ürünlerimizin de tescil edilmesiyle beraber ilimizde üretilen, yöremizi tanıtan ürünlerimiz daha da değer kazanacaktır. İlimizde coğrafi işaretli ürün sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar sayesinde ilimizin tanıtımına katkı sağlayarak, ürünlerimizin değerini daha fazla yükselmeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Anzer balı coğrafi işaret tescilimizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi