Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu başkanlığında Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, Esnaf Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu ile siyasi parti ilçe başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanları ve STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için yardım kampanyası başlatılmasına karar verildi.

Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu

ALİBEYOĞLU: İHTİYAÇ NE İSE O YÖNDE YARDIM ETMEMİZ ÖNEMLİ

Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, 'Elazığ'daki yetkililerle görüşerek ihtiyaçlarını sorduk. Kendileri bizlerden su, çay ve elektrikli soba talebinde bulundular. Bunun üzerine özellikle su, çay ve elektrikli soba yardımlarını bölgeye göndereceğiz. İhtiyaç ne ise o yönde yardım etmemiz önemli. İhtiyaç fazlası olup, kullanılmayacak eşyaları göndermek istemiyoruz. Ülkemizin dört bir yanından giyim, kuşam ve battaniye yardımları zaten ağırlıklı olarak yapılmaktadır. Bu yardım kampanyasını Ardeşen olarak organize ediyoruz. O kurum, şu parti ya da bu esnaf değil. Ardeşen olarak üzerimize düşeni yapacağız. Ardeşen olarak birliğimizi ve bütünlüğümüzü ortaya koyacağız' dedi.

KAHYA: SADECE MADDİ YARDIM TOPLAMA TARAFTARI DEĞİLİZ

Ardeşen halkının yardımlaşmayı çok sevdiğini belirten Belediye Başkanı Avni Kahya, 'Hep birlikte Ardeşen olarak hayır yapacağız. Bu kapsamda halkımızın yardım taleplerinin önüne geçmeyeceğiz. Sadece maddi yardım toplama taraftarı değiliz. Halkımızdan isteğimiz yardımları nakit olarak yapmamasıdır. Çay, su ve elektrikli soba gibi ürünleri bizlere ulaştırları yeterli olacaktır. Halkımız yardım malzemelerini perşembe akşamına kadar Ardeşen Belediyesi Düğün Salonu'na getirmeleri gerekmektedir. Buradaki görevli arkadaşlarımız halkımızın yardımlarını toparlayacak. Cuma günü ise malzemelerimiz yola çıkacak' diye konuştu.

KUYUMCU: ELİMİZDE GELENİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, 'TOBB olarak ülke genelinde yardım kampanyası başlatıldı. Bizler de Ardeşen ilçesi olarak elimizden gelen yardımı yapmak için çalışmalara başladık. İş adamlarımızla görüşerek taleplerimizi ilettik. Ayder Su 1 Tır su verecek. Karabal Çay Fabrikası da 400 kuru çay yardımcı yapacağını söyledi. Bir iş adamımız 40 adet Elektrikli soba bağışı yapacağını söyledi. Ardeşen Sürat Kargo Elazığ ve Malatya'daki deprem bölgelerine ücretsiz kargo gönderilmesi konusunda yardımcı olacağını söyledi. Görüşmelerimiz devam ediyor' dedi.

BUÇAN: TEK YUMRUK OLUP HER TÜRLÜ YARDIMI YAPMAYA HAZIRIZ

CHP Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan ise, '1999 yılındaki Yalova depremini yaşayan bir depremzede olduğumu ifade etmek istiyorum. Siyaseti bir köşeye bırakarak, tek yumruk olup her türlü yardımı yapmaya hazırız. Şimdiye kadar üyelerimiz aracılığı ile yorgan, battaniye, elektrikli soba, çocuk bezi, çay ve su temin ettik' diye konuştu.

YARDIM MALZEMELERİ NEREDE TOPLANACAK?

Ardeşen Belediyesi'nden yardım kampanyası hakkında yapılan açıklamada, 'Daha faydalı olacağı düşünülerek, kuru çay olarak yardımların yapılması ön görülmektedir. Bu hususta yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın 30 Ocak Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Ardeşen Belediye Düğün Salonu'ndaki görevlilere kuru çay yardımlarını yapabilirler' denildi.

İlçedeki yardım kampanyasının duyurulması noktasında; camilerde duyurular yapılacak, belediye anons sisteminden anons yapılacak, ilçedeki kurumlar SMS sistemi ile duyuru yapacak, bilboard ve sosyal medya araçları aktif olarak kullanılacak.

Editör: Haber Merkezi