Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor.

Bugün saat 16:00'da Eryaman Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Suat Arslaboğa yönetecek. Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Esat Sancaktar ile İsmail Şencan yaparken, Mert Güzenge 4'üncü hakem olarak görev alacak.

13 HAFTA SONRA İLK KEZ

Süper Lig'de son 2 haftada Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor ile berabere kalan Çaykur Rizespor 13 hafta sonra ilk kez 2 maç üst üste puan kaybı yaşadı.

İkinci devrede aldığı başarılı sonuçlara alt sıralardan hızlı bir şekilde üst basamaklara çıkan Atmacalar, bu süreçte Beşiktaş, Galatasaray ve Medipol Başakşehir'den sonra en fazla puan toplayan takım oldu. Çaykur Rizespor aynı zamanda ikinci devrede en az yenilen ve en fazla gol atan 4 takımdan birisi olmayı başardı. Karadeniz temsilcisi 30 hafta sonunda topladığı 39 puanla haftaya 8'inci basamakta girdi.

Ev sahibi MKE Ankaragücü ise ligde oynadığı son 10 maçta sadece 2 kez yenildi. Başkent temsilcisi söz konusu maçların 4'ünü kazandı, 4'ünde berabere kaldı. Ligde son olarak deplasmanda Beşiktaş'a 4-1 mağlup olan MKE Ankaragücü 30 hafta sonunda 36 puan toplayarak 13'üncü sırada haftaya girdi.

SON 15 DAKİKA KABUSU

Çaykur Rizespor, bu sezon maçların son 15 dakikasında kalesinde en fazla gol gören takım oldu. Atmacalar yediği 41 golün 15'ini maçların son çeyrek dilimlik bölümünde yedi.

Ev sahini MKE Ankaragücü ise bu sezon Kasımpaşa, Antalyaspor ve Akhisarspor'un ardından en fazla gol yiyen takım oldu. Başkent temsilcisi 30 haftalık süreçte kalesinde 46 gol gördü.

ATMACA, MURİÇ İLE UÇUYOR

Özellikle ikinci devrede yükselen form grafiği ile adı büyük takımlarla birlikte anılmaya başlayan Vedat Muriç, Çaykur Rizespor'un en üretken ismi olarak ön plana çıkıyor. Kosovalı forvet ligde oynadığı son 8 müsabakada 6 gol atıp 2 de asist yaparak 8 gole doğrudan katkı sağladı. Bu sezon ligde oynanan 30 maçın tamamında görev alan Muriç, 13 gol attı, 7 de asist yaptı.

İKİ TAKIM MÜCADELESİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

Süper Lig'de bu sezon rakiplerinden en fazla top kapan takım Çaykur Rizespor olurken, MKE Ankaragücü de ligde en fazla pas arası yapan takım oldu.

AATIF BAŞKENTTE YOK

Çaykur Rizespor'da zorlu MKE Ankaragücü maçı öncesi Aatif'tan kötü haber geldi. Geçtiğimiz hafta oynanan Demir Grup Sivasspor maçında sakatlığının nüksetmesi üzerine 27'nci dakikada oyundan çıkarak yerini Umar'a bırakan Aatif'ın başkent temsilcisi karşısında takımını yalnız bırakacağı öğrenildi. Faslı futbolcu tedavisi için ülkesine giderken, sakatlığı nedeniyle takımından bir hafta ayrı kalacağı bildirildi. Aatif'ın önümüzdeki hafta Rize'de oynanacak olan Galatasaray maçına yetiştirilmesi bekleniyor.

Yeşil mavililerde ayrıca sakatlığı devam eden Nakoulma da Ankara deplasmanında forma giyemeyecek.

Ev sahibi MKE Ankaragücü'nde ise Djedje sakatlığı, Pinto ile Kitsiou cezaları nedeniyle mücadelede görev alamayacak.

ANKARA'DA KAZANAMADI

MKE Ankaragücü ile Süper Lig'de bugüne kadar 11 kez dış sahada karşılaşan Çaykur Rizespor bu maçlarda galibiyet alamadı. Karadeniz temsilcisi Ankara'da oynanan maçların 3'ünde berabere kalırken 8 maçta sahadan puansız ayrıldı. Başkent deplasmanında 6 gol kaydeden yeşil mavililer kalesinde ise 21 gol gördü. Çaykur Rizespor MKE Ankaragücü karşısındaki tek dış saha galibiyetini geçtiğimiz sezon Spor Toto 1'inci Lig'de oynanan müsabakada aldı. Söz konusu mücadeleyi yeşil mavililer 4-2 kazandı.

REKABETTE 37'NCİ RANDEVU

Çaykur Rizespor ile MKE Ankaragücü bugün oynayacakları mücadele ile birlikte Süper Lig'de 24 toplamda ise 37'nci kez birbirlerine rakip olacaklar.

İki takım arasında bugüne kadar tüm kulvarlarda oynanan 36 maçın 11'ini Çaykur Rizespor, 14'ünü MKE Ankaragücü kazandı, 11 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig'de bugüne kadar 23 kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelelerinde Çaykur Rizespor 7, MKE Ankaragücü ise 10 galibiyet aldı. 6 maçta eşitlik bozulmadı. Ligde başkent temsilcisinin ağlarını 23 kez havalandıran Atmacalar, kalesinde ise 30 gol gördü.

Ligin ilk devresinde Rize'de oynanan müsabaka karşılıklı goller ile 1-1 berabere sona erdi.

MUHTEMEL KADROLAR

MKE Ankaragücü: Altay Bayındır, Michal Pazdan, Ante Kulusic, Mehmet Sak, Cebrail Karayel, Wilfred Moke, Sedat Ağçay, Hector Canteros, Tyler Boyd, Alessio Cerci, Dever Orgill

Sakat: Brice Dja Djedje

Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor

Cezalı: Stelios Kitsiou, Tiago Pinto

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Mohamed Abarhoun, Chidozie Awaziem, Dario Melnjak, Mykola Moroziuk, Okechukwu Azubuike, Musa Çağıran, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Braian Samudio, Vedat Muriç

Sakat: Aatif Chahechouhe, Prejuce Nakoulma

Cezalı: Yok

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 4 Mayıs Cumartesi - 16:00

Stad: Eryaman Stadyumu

Hakemler: Suat Arslanboğa (Orta Hakem), Esat Sancaktar (1. Yardımcı Hakem), İsmail Şencan (2. Yardımcı Hakem), Mert Güzenge (4. Hakem)

Yayın: beIN SPORTS HD 2

Form Durumları: MKE Ankaragücü (M-B-G-B-M), Çaykur Rizespor (G-M-G-B-B)

Editör: Haber Merkezi