Süper Lig'in 10'uncu haftası Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı ile başlıyor. Türk Telekom Stadyumu'nda saat 20:30'da başlayacak olan mücadeleyi Abdulkadir Bitigen yönetecek. İbrahim Çağlar Uyarcan ile Volkan Ahmet Narinç, Bitigen'in yardımcılıklarını yaparken Cihan Aydın mücadelenin dördüncü hakemi olarak görev alacak.

ATMACA NEFES ALDI

Geçtiğimiz hafta MKE Ankaragücü'nü sahasında 2-0 mağlup eden Çaykur Rizespor 6 hafta aranın ardından galibiyetle tanıştı. Lige iyi başlayan ancak sonrasında tökezleyen Atmacalar 9 hafta sonunda topladığı 11 puan ile haftaya 13'üncü sırada girdi.

Ev sahibi Galatasaray ise 'son şampiyon' apoleti ile başladığı sezonda istikrarsız bir görüntü çiziyor. Son 5 haftada sadece 1 galibiyet alan sarı-kırmızılar son olarak derbide Beşiktaş'a 1-0 mağlup oldu. Galatasaray, geride kalan 9 hafta topladığı 13 puanla haftaya 7'nci basamakta girdi.

CİMBOM KARŞISINDA KALESİNİ KAPATAMIYOR

Çaykur Rizespor, Süper Lig'de Galatasaray ile karşılaştığı 36 maçın 34'ünde ve son 28 maçın tamamında kalesinde en az 1 gol gördü. Yeşil-mavililer son olarak 16 Mayıs 1987'de oynanan ve 2-0 kazandığı maçta Cimbom'dan gol yemedi.

BERABERLİK SERİSİ

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında ligde oynanan 36 maçın 7'si berabere bitti. Bu 7 beraberliğin 6'sı iki takım arasında oynanan son 10 lig maçında geldi.

DEPLASMANDA TEK GALİBİYET

İki takım arasında İstanbul'da oynanan 18 maçta Çaykur Rizespor tek galibiyet elde ederken 4 kez rakibi ile berabere kaldı, 13 kez ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Çaykur Rizespor Galatasaray deplasmanındaki tek galibiyetini 2003/2004 sezonunda 2-1'lik skorla elde etti.

Palut: Maça son derece tutuk başladık Palut: Maça son derece tutuk başladık

Süper Lig'de evinde 40 maçtır kaybetmeyen Galatasaray (33G 7B), bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini, hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini yaşıyor.

LİGDEKİ 37'NCİ RANDEVU

Bugüne kadar Süper Lig'de 36 kez karşılaşan iki takımın maçlarında Çaykur Rizespor 5, Galatasaray 24 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 7 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Ligde, sarı-kırmızıların ağlarına 35 gol gönderen Atmacalar kalesinde ise 83 gol gördü.

MUHTEMEL KADROLAR

Galatasaray:
Muslera, Luyindama, Donk, Şener, Emre, Nzonzi, Lemina, Ömer, Adem, Babel, Andone
Sakat: Falcao
Cezalı: Marcao

Çaykur Rizespor:
Gökhan, Abarhoun, Talbi, Moroziuk, Melnjak, Attamah, Abdullah, Vetrih, Boldrin, Samudio, Oğulcan
Sakat: Yok
Cezalı: Yok

Editör: Haber Merkezi