Çaykur Rizespor, bir sezon aranıın ardından yeniden yükseldiği Süper Lig'de sezonun açılışını Kasımpaşa ile kendi evinde yapacak. Geçtiğimiz yıl Spor Toto 1'inci Lig'i şampiyon bitirerek Süper Lig hasretini kısa tutan yeşil-mavililerde yeni sezon öncesi kadroya yeni isimler katıldı.

Kiralık olarak geri gelen Matic Fink ile birlikte Çaykur Rizespor kadrosuna Ali Çamdalı, Mustafa Saymak, Çınar Tarhan, Montassar Talbi, Samir Ujkani, Armand Traore, Musa Çağıran, Aminu Umar ve Jakub Brabec'i kattı. Bunun yanında geçen sezonki şampiyonlukta önemli rol oynayan Özgür Çek, Recep Niyaz, Lincoln Henrique ve takım kaptanı Leonard Kweuke ile yollar ayrıldı.

Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor teknik direktörü İbrahim Üzülmez, 'Bizim için her maç zor. Yeni kurulmuş bir ekip olduğumuz için ilk 5 haftada bizim açımızdan takım olma yolunda biraz zamana ihtiyacımızın olduğunu söyleyebilirim. Rakibimize baktığımız zaman beraber oynamayı alışkanlık haline getirmiş, hemen hemen kadrosunun yüzde 90-95'ini korumuş bir takıma karşı oynayacağız. Takımın başında da çok değerli Kemal Hocam (Özdeş) var, takımını iyi tanıyor ve oyuncularda birbirini iyi tanıyor. Tüm bunları göz önüne alınca hafta sonu bizim açımızdan kolay bir maç olmayacak.Düşüncemiz, mantalitemiz ve niyetimiz tamamen saha içerisinde Çaykur Rizespor'umuzu iyi yerlere getirmek için var gücümüzle saha içerisinde mücadele edip istediğimiz sonuçla ayrılmak istiyoruz. Bu ligde puan ve puanların ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz. Biz kendi taraftarımız önünde saha avantajımızı da en iyi şekilde değerlendirerek bu maçtan güzel bir sonuçla ayrılmak istiyoruz.' dedi.

KASIMPAŞA İLE 23'ÜNCÜ RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Kasımpaşa cumartesi günü 23'üncü kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 22 maçta Çaykur Rizespor 9, Kasımpaşa ise 7 kez galip gelirken 6 maçta takımlar eşitliği bozamadı.

Çaykur Rizespor bu maçlarda Kasımpaşa filelerine 37 gol gönderirken kalesinde de 31 gol yedi.

İki ekip son olarak Süper Lig'de 2016/2017 sezonunun 31'inci haftasında karşı karşıya gelirken bu müsabakadan Kasımpaşa 4-2 galip ayrıldı. Yine aynı sezonda Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan müsabakayı da Kasımpaşa 1-0 kazandı.

İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada İstanbul ekibinin üstünlüğü ön plana çıkıyor. Kasımpaşa son 10 maçın 6'sını kazanırken, Çaykur Rizespor ise 2 galibiyet alabildi, 2 maçta berabere sonuçlandı.

MUHTEMEL KADROLAR ve MAÇ BİLGİLERİ

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı, Montassar Talbi, Jaroslaw Jach, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Robin Yalçın, Musa Çağıran, Mustafa Saymak, Brain Samudio, Vedat Muriç

Kasımpaşa: Ramazan Köse, Syam Ben Youssef, Veysel Sarı, Strahil Popov, Özgür Çek, İlhan Depe, David Pavelka, Abdul Khalili, Trezeguet, Samuel Eduok, Fode Koita

Hakemler: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Alpaslan Dedeş (Yardımcılar) Abdulkadir Bitigen (4.Hakem)

Stad: Çaykur Didi Stadyumu

Saat: 19:30

Palut: Maça son derece tutuk başladık Palut: Maça son derece tutuk başladık

Yayın: beIN Sports 2

Editör: Haber Merkezi