Spor Toto Süper Lig'de ikinci devrede oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Çaykur Rizespor, 22'nci haftada Bursaspor'un konuğu olacak.

Cumartesi günü saat 16:00'da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile İbrahim Çağlar Uyarcan yaparken, Hakan Ceylan maçın 4'üncü hakemi olarak görev alacak.

İlk devrede sadece 1 galibiyet alabilen Çaykur Rizespor, ligin ikinci devresinde çıktığı 4 maçın 3'ünü kazandı ve 10 puan topladı. Yeşil-mavililer ikinci devredeki ilk puan kaybını geçtiğimiz hafta sahasında Antalyaspor ile berabere kalarak yaşadı. Atmacalar 21 hafta sonunda topladığı 22 puanla haftaya 16'ncı sırada girdi.

Ev sahibi Bursaspor ise 7 haftadır galibiyet hasreti çekiyor. Son olarak ligin 14'üncü haftasında BB Erzurumspor'u mağlup eden yeşil beyazlılar, sonraki 7 haftada 5 beraberlik ve 2 beraberlik aldı. Bursaspor ligde son olarak Beşiktaş'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekip topladığı 24 puan ile 13'üncü sırada yer aldı.

BERABERLİĞE ABONELER

Çaykur Rizespor ile Bursaspor bu sezon ligde en fazla berabere kalan iki takım oldu. Atmacalar geride kalan 21 maçın 10'unda, Timsahlar ise 12'sinde sahadan beraberlikle ayrıldı. Ev sahibi Bursaspor ayrıca bu sezon Aytemiz Alanyaspor'un ardından en fazla faul yapan takım oldu.

SON 15 DAKİKA KABUSU

Çaykur Rizespor, bu sezon maçların son 15 dakikalarında BB Erzurumspor ile birlikte en fazla gol yiyen takım oldu. Yeşil beyazlılar geride kalan 21 haftada, maçların son 15 dakikası içerisinde kalesinde 10 gol gördü.

DEPLASMAN SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Üst üste 2 deplasman maçından galibiyet ile ayrılan Çaykur Rizespor bu sezon ilk kez böyle bir seri yakaladı. Atmacalar, Bursaspor'u yenmesi halinde 2012/2013 sezonun ardından ilk kez ligde art arda 3 deplasman maçını kazanmış olacak.

MURİÇ'TEN ÖNEMLİ KATKI

Çaykur Rizespor'un santraforu Vedat Muriç, ligde oynadığı son 10 maçta 8 gole direkt katkı verdi. Muriç, söz konusu maçlarda 5 gol atarken, 3 de asist yaptı. Kosovalı forvet ligdeki maçların tamamında forma giyerken, attığı 7 golle takımının en golcü futbolcusu oldu. Muriç ayrıca yaptığı 5 asistle de bu alanda takımının zirvesinde yer aldı.

MUHTEMEL KADROLAR

Bursaspor: Muhammed Şengezer - Santiago Vergini, Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş, Barış Yardımcı - Allano Lima, Stephane Badji, Iasmin Latovlevici, Henri Saivet, Yusuf Erdoğan - Umut Nayir

Sakat: Diafra Sakho, Tunay Torun

Cezalı: Aytaç Kara

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan - Mohamed Abarhoun, Chidozie Awaziem, Mykola Moroziuk, Dario Melnjak - Abdullah Durak, Azubuike Okechukwu, Fernando Boldrin, Braian Samudio, Aatif Chahechouhe - Vedat Muriç

Sakat: Davide Petrucci, Umar Aminu (Şüpheli)

Cezalı: Marwane Saadane

MAÇ BİLGİLERİ

Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

Tarih ve Saat: 16 Şubat 2019 Cumartesi - 16:00

Stad: Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy (1. Yardımcı Hakem), İbrahim Çağlar Uyarcan (2. Yardımcı Hakem), Hakan Ceylan (4. Hakem)

Yayın: beIN SPORTS HD1

Form Durumları: Bursaspor (B-B-B-B-M), Çaykur Rizespor (M-G-G-G-B)

Puan Durumu: Bursaspor (13. Sıra - Puan: 24), Çaykur Rizespor (16. Sıra - Puan: 22)

Editör: Haber Merkezi