1979/1980 sezonu ile birlikte başlayan rekabette iki takım toplamda 39 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda Çaykur Rizespor 8, Fenerbahçe ise 22 galibiyet aldı, 9 maçta eşitlik bozulmadı. Çaykur Rizespor'un 38 golüne karşılık Fenerbahçe 75 kez rakip fileleri havalandırdı.

Süper Lig'de ise 35 kez karşı karşıya gelen iki takımın maçlarında Çaykur Rizespor 7, Fenerbahçe ise 20 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Ligde oynanan 8 maçta ise taraflar sahadan beraberlik ile ayrıldı. Ligde Fenerbahçe ağlarına 34 gol gönderen Çaykur Rizespor, kalesinde ise 67 gol gördü.

İki takım arasında ligin ilk devresinde Rize'de oynanan müsabakayı ev sahibi Çaykur Rizespor 3-0 kazandı.

İSTANBUL DEPLASMANINDA 38 YILLIK HASRET

Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı

Çaykur Rizespor, Süper Lig'de mücadele ettiği ilk sezon olan 1979/1980 ve bir sonraki sezon 1980/1981'de Fenerbahçe'yi deplasmanda yenmeyi başardı. Bu tarihten sonra iki takım arasında İstanbul'da oynanan müsabakalarda Karadeniz temsilcisi galibiyete ulaşamadı.

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Süper Lig'de oynanan 17 maçta, yeşil mavililer 2 galibiyet alırken 12 kez de mağlup oldu. 3 maçta ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Kadıköy'de oynanan maçlarda 13 gol kaydeden Çaykur Rizespor, kendi kalesinde ise 34 gol gördü.

EN FARKLI GALİBİYETİNİ BU SEZON ALDI

Çaykur Rizespor, Fenerbahçe karşısındaki en farklı galibiyetini bu sezon elde etti. İlk devrenin 7'nci haftasında oynanan müsabakayı 3-0 kazanan Karadeniz temsilcisi sarı lacivertliler karşısındaki en farklı galibiyetini almış oldu.

Ev sahibi Fenerbahçe ise Çaykur Rizespor karşısındaki en farklı galibiyetini 1986/1987 sezonunda elde etti. Söz konusu sezonda İstanbul'da oynanan müsabakayı sarı lacivertliler 6-0 kazandı.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan müsabakalarda en fazla görünen skor 2-1 oldu. Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan 11 müsabakanın sonucu 2-1 bitti.

Yeşil mavililer, Fenerbahçe karşısında Süper Lig'de üst üste en fazla 2 maç kazanırken, Sarı Kanaryalar ise Çaykur Rizespor karşısındaki en uzun galibiyet serisi 5 maç oldu.

Editör: Haber Merkezi