Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı 12 puanla son sırada tamamlayan Çaykur Rizespor'da transfer çalışmalarına başlanıldı. Forvet hattı için Muriç'in yanına alternatif bir isim arayan yeşil mavililer rotayı tanıdık bir isme çevirdi.

Türkiye'de bir dönem Mersin İdman Yurdu ve Kayserispor formasını da giyen Brezilya forvet oyuncusu Welliton için Çaykur Rizespor'un girişimlerde bulunduğu ve transferi sonlandırmaya yakın olduğu öğrenildi. 32 yaşındaki sambacı için Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un da girişimde bulunduğu ancak yeşil mavililerin bu transfer için bir adım önde olduğu ileri sürüldü. İlk yarıyı hüsranla kapatan Karadeniz temsilcisinde Başkan Hasan Kartal, yeni yılda iddialı bir kadro ile mücadele edeceklerini belirterek, 'Transferlerle ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Okan hocamız ile fikir alışverişi yapıyoruz.

Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz

Onun isteklerini ve belirlediği öncelikleri göz önünde tutarak en az 4-5 oyuncu takviyesinde bulunmaya çalışacağız. Bir çok bölgeye oyuncu bakıyoruz. Yeni yıla daha umutlu ve daha güçlü bir şekilde gireceğiz.

Taraftarlarımızın beklentilerinin farkındayız. Onları mutlu etmek için elimizden geleni ardımıza koymadan çalışacağız. Çaykur Rizespor camiası olarak ikinci yarıda kenetlenmeli ve bu takımı hep beraber ligde tutmalıyız' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE 3 SEZON GEÇİRDİ
Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Sharjah FC forması giyen Welliton, 2014/2015 sezonunda Rusya'nın Spartak Moskova takımında Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu.

İki sezon Akdeniz temsilcisinin formasını giyen Brezilyalı forvet 56 maçta 20 gol ve 16 asist ile oynadı. 2016/2017 sezonunun başında bu kez bedelsiz olarak Kayserispor ile anlaşan Welliton, sarı kırmızılı forma ile 34 maça çıktı. Söz konusu maçlarda Brezilyalı oyuncu 15 gol attı ve 3 asist yaptı

Editör: Haber Merkezi