Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında Çaykur Rizespor sahasında ligin güçlü ekiplerden birisi olan Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor.

Pazartesi günü saat 20:00'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını Ali Saygın Önel ile Erdinç Sezeryam yaparken, Serkan Tokat 4'üncü hakem olarak görev alacak.

İKİNCİ DEVRENİN EN İYİ 4 TAKIMDAN 2'Sİ OLDULAR

Çaykur Rizespor ve Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile Galatasaray'ın ardından ligin ikinci devresinde en fazla puan toplayan takımlardan oldular.

İkinci devrede geride kalan 9 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 22 puan toplayan Çaykur Rizespor, son olarak deplasmanda Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı. Çaykur Rizespor 26 hafta sonunda 34 puan topladı.

Konuk ekip Beşiktaş ise ikinci devrede oynadığı 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik alarak hiç mağlup olmadı. Siyah beyazlılar 26 hafta sonunda topladığı 47 puan ile haftaya 3'üncü sırada girdi. Kara Kartallar ligde son olarak kendi sahasında Göztepe'yi 1-0 mağlup etti.

ATMACA, KALESİNİ GOLE KAPATTI

Çaykur Rizespor, ikinci yarıda oynadığı 9 maçta yediği 5 golle Medipol Başakşehir ile birlikte bu süreçte kalesinde en az gol gören takım oldu. Konuk ekip Beşiktaş ise ligin ikinci devresinde Galatasaray'ın ardından en fazla gol kaydeden takım oldu. Siyah beyazlılar 9 haftalık süreçte rakip fileleri 23 kez havalandırmayı başardı.

ÇAYKUR RİZESPOR'DAN GOL REKORU

Süper Lig'de oynadığı son 15 maçta gol atmayı başaran Çaykur Rizespor, lig tarihindeki en uzun gol atma serisini yaşıyor. Yeşil mavililerin bu serisi aynı zamanda ligde devam eden uzun seri oldu. Çaykur Rizespor en son 11'inci haftada 2-0 kaybettiği Göztepe maçında gol atmayı başaramamıştı.

MURİÇ, İKİNCİ DEVREYE DAMGA VURUYOR

Çaykur Rizespor'un Kosovalı forveti Vedat Muriç ikinci devrede ortaya koyduğu performans ile göze çarpıyor. Muriç, ikinci devrede toplamda 10 gole katkı sağlayan Galatasaraylı Feghouli'nin ardından en ligin en üretken ikinci futbolcusu oldu. Muriç, 9 haftalık süreçte 6 gol ve 3 asist yaparak toplamda 9 gole katkı sağladı.

BURUK, GÜNEŞ KARŞISINDA KAZANAMADI

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Okan Buruk, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş karşısında çıktığı 6 maçta da galibiyet elde edemedi. İki teknik adamın takımlarının karşı karşıya geldiği müsabakalarda Güneş'in takımları 5 kez galip geldi, 1 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Rize İl Özel İdarespor, Ağrı Ekibini Ağırlıyor Rize İl Özel İdarespor, Ağrı Ekibini Ağırlıyor

ATMACA EVİNDE KAYBETMİYOR

Çaykur Rizespor iç sahada oynadığı son 6 maçta mağlup olmadı. Karadeniz temsilcisi söz konusu maçların 3'ünü kazanırken 3 karşılaşmada ise berabere kaldı. 2006/2007 sezonunda evinde üst üste 9 maç kaybetmeyen Atmacalar, Beşiktaş'a yenilmediği takdirde iç sahadaki en uzun ikinci yenilmeme serisine imza atmış olacak.

BEŞİKTAŞ KARŞISINDA 13 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Süper Lig'de Beşiktaş'a karşı oynadığı son 13 maçta galibiyet elde edemeyen Çaykur Rizespor, bu maçların 9'unda sahadan mağlup ayrılırken 4 maçta ise berabere kaldı. Beşiktaş karşısında ligde oynadığı son 6 maçın tamamında rakibine mağlup olan Çaykur Rizespor, Beşiktaş karşısındaki en uzun mağlubiyet serisini yaşadı.

REKABETTE 43'ÜNCÜ RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Beşiktaş 8 Nisan Pazartesi günü Süper Lig'de 36, toplamda ise 43'üncü kez birbirlerine rakip olacaklar. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 42 maçta Çaykur Rizespor 10, Beşiktaş ise 25 kez sahadan galip ayrıldı. 7 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Süper Lig'de iki takımı karşı karşıya getiren 35 maçta Çaykur Rizespor'un 7, Beşiktaş'ın ise 22 galibiyeti bulunuyor. Süper Lig'de Beşiktaş filelerini 33 kez havalandıran yeşil mavililer kalesinde ise 60 gol gördü.

Ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan müsabakayı ise ev sahibi Beşiktaş 4-1 kazandı.

Editör: Haber Merkezi