Süper Lig'de geride kalan 29 haftada Çaykur Rizespor, 9 müsabakada öne geçmesine rağmen maç sonunda skor üstünlüğünü koruyamayarak toplamda 21 puan kaybetti ve bu sezon öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybı yaşayan takım oldu. Yeşil mavililer söz konusu 9 maçın 3'ünü kaybederken 6 maçta ise berabere kaldı.

PUAN KAYIPLARININ ÇOĞU İLK DEVREDE

Çaykur Rizespor öne geçtiği maçlarda kaybettiği 21 puanın 14'ünü ilk devrede oynadığı maçlarda yaşadı. Karadeniz temsilcisi ilk devrede oynadığı Kasımpaşa ve Antalyaspor maçında skor üstünlüğü yakalamasına karşın rakiplerine mağlup oldu. Çaykur Rizespor yine ilk devrede oynanan Akhisarspor, İstikbal Mobilya Kayserispor, Atiker Konyaspor ve Demir Grup Sivasspor maçlarında öne geçmesine rağmen maçın sonunda rakipleri ile berabere kalarak puan kaybı yaşadı.

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Ligin ikinci devresinde öne geçtiği Antalyaspor ve Medipol Başakşehir maçlarında berabere kalan Çaykur Rizespor, Fenerbahçe karşısında ise skor üstünlüğünü koruyamayarak mağlup oldu.

GERİDEN GELEREK 1 MAÇ KAZANDI

Çaykur Rizespor, geride kalan 29 haftada ilk golü yediği 12 müsabakada 8 puan çıkarmayı başarmayı. İlk golü yediği maçların 6'sını kaybeden Çaykur Rizespor, 5 maçta beraberliği yakalarken, 1 maçta ise yenik durumdan gelerek galibiyet elde etmeyi başardı.

Yeşil mavililer ligin ilk devresinde oynanan ve skor üstünlüğünü rakiplerine kaptırdığı Bursaspor, Ankaragücü, Galatasaray ve Alanyaspor maçlarını berabere bitirmeyi başardı. Karadeniz temsilcisinin bu sezon geriden gelerek kazandığı ilk ve tek müsabaka ligin ikinci devresinde Akhisarspor ile karşılaştığı maçta oldu. Çaykur Rizespor söz konusu mücadelede 1-0 yenik duruma düşmesine karşın mücadeleyi 3-1 kazanmayı başardı.

Beşiktaş karşısında oynadığı 2 müsabakayla birlikte ilk devrede oynanan Yeni Malatyaspor, Göztepe, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor maçlarında yeşil mavililer ilk golü yedikten sonra geri dönüş yapamayarak sahadan puansız ayrıldı.

İKİNCİ DEVREDE SADECE 3 MAÇTA YENİK DURUMA DÜŞTÜ

Çaykur Rizespor, ligin ikinci devresinde geride kalan 12 hafta Akhisarspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında yenik duruma düştü. Yeşil mavililer bu maçlarda Akhisarspor'u geriden gelerek yenmeyi başarırken Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında ise geri dönüş yapamayarak sahadan puansız ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi