Çaykur Rizespor 2020-2021 sezonu içerisinde 3 farklı teknik direktörle çalıştı. Tomas ile sezona başlayan Karadeniz temsilcisi ardından Marius Sumudica'yı göreve getirdi. Rumen çalıştırıcı ile de yollarını kısa sürede ayıran Atmacalar, sezonu Bülent Uygun idaresinde tamamladı.

Beşiktaş'ın averajla 16'ncı şampiyonluğunu elde ettiği tarihin en uzun sezonlarından birini Çaykur Rizespor topladığı 48 puanla 13'üncü sırada tamamladı.

Yeni Sezonda da İstikarsız Görüntü Devam Etti
Yeşil-mavililer yeni sezona yeni yönetimi ile başladı. Hasan Kartal'ın ardından kulüp başkanlığına seçilen Tahir Kıran, 2021-2022 sezonu ile birlikte ilk sezonuna başladı.

Atmaca Rekor İçin Sahaya Çıkıyor Atmaca Rekor İçin Sahaya Çıkıyor

Çaykur Rizespor 2021-2022 sezonuna Bülent Uygun yönetiminde başladı. Sezona kötü bir başlangıç yapan Atmacalar 9 hafta sonunda 8 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak sadece 1 puan toplayabildi.

Bu süreçte kötü gidişatın faturası teknik direktör Bülent Uygun'a kesildi ve tecrübeli çalıştırıcı ile yollar ayrıldı.

Yeşil-mavililerde Uygun'un ardından teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu getirildi. Atmacalar ligdeki ilk galibiyetini ancak 10'uncu haftada sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek alabildi.

Bu galibiyetin ardından özellikle iç sahada etkili bir performans sergileyen Çaykur Rizespor, evinde kazandığı üst üste 5 maçla yükselişe geçti. Evdeki iyi gidişatı dış sahaya yansıtamayan Karadeniz temsilcisi ilk devrede oynadığı 9 deplasman maçında sadece 1 puan alarak bu alanda ligin en kötü performansı sergiledi.

2021-2022 sezonunun ilk yarısını Çaykur Rizespor topladığı 17 puanla 17'nci sırada tamamladı.

Çaykur Rizespor ilk yarıda çıktığı 19 maçta oyun başına ortalama 0.89 puan kazandı.

İlk Yarıda En İstikrarlı İsim Holmen Oldu
Çaykur Rizespor'da sezonun ilk yarısında en istikrarlı isim İsveçli stoper Sebastian Holmen oldu. 1677 dakika ile takımın en fazla süre alan futbolcusu olan Holmen'i, 1412 dakikayla Gökhan Akkan, 1341 dakikayla Cemali Sertel, 1337 dakikayla Selim Ay ve 1333 dakikayla Damjan Djokovic takip etti.

En Golcü Pohjanpalo
Çaykur Rizespor'da ilk yarının en skorer ismi Finli forvet Joel Pohjanpalo oldu. 5 kez rakip fileleri havalandıran Pohjanpalo'nun yanında Damjan Djokovic 4 ve Selim Ay da 3 kez gol sevinci yaşamayı başardı.

Erik Sabo, Cemali Sertel, Fernando Boldrin, Deniz Hümmet ve Yannick Bolasie de birer kez rakip fileleri havalandırarak sezonun ilk yarısında gol sevinci yaşadı.

Yeşil-mavililerde Fernando Boldrin 4 asistle takımın bu alandaki en üretken ismi oldu.

Hayal Kırıklıkları
Çaykur Rizespor'da sezonun en flaş transferi olarak görülen Yannick Bolasie ilk devrede istenilen performansın gerisinde kaldı. Premier Lig tecrübesi olan Bolasie, sakatlık ve düşük performansı nedeniyle istenilen çizginin bir hayli gerisinde kaldı.

Atmacalar'da sakatlık nedeniyle yeterli verim alamadığı bir diğer isim de Ronaldo Mendes oldu. Brezilya futbolcu sezonun ilk devresinde sadece 157 dakika sahada kalabildi.

Büyük beklentileri bu sezonun ilk yarısında karşılamayan diğer futbolcu da Loic Remy oldu. Fransız yıldız yeşil-mavili takımdaki kariyerinin büyük kısmını sakatlık problemi ile geçirdi ve takıma beklenen katkıyı sağlayamadı.

Yerli rotasyonunda önemli katkılar vermesi beklenen Alper Potuk da beklentilerin uzağında kaldı.

Göze Çarpan Performanslar
Sezonun ilk devresinde Çaykur Rizespor adına ön plana çıkan isimlerin başında genç solbek Cemali Sertel geldi. Sezon başında Medipol Başakşehir'den kiralanan 21 yaşındaki futbolcu gösterdiği performans ile takımın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Çaykur Rizespor'un tecrübeli stoperi Selim Ay, ilk yarıda savunmanın yanı sıra hücumda gösterdiği katkı ile de ön plana çıktı. 3 kez rakip fileleri havalandıran takım kaptanı Selim Ay'ın kritik katkısı ile yeşil-mavililer önemli puanlar elde etti.

Selim'in savunmadaki partneri Sebastian Holmen ise istikrarlı görüntüsü ile dikkat çekti.

Orta sahanın değişmez ismi Damjan Djokovic, 4 gole de katkı sağlamayı başardı.

Fabricio Baiano dinamizmi, Joel Pohjanpalo da skor katkısı ile ilk yarıda göze çarpan performanslara imza atti.

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi