2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı? 2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ayder'i kirlettik, rezil ettik' çıkışı ile gündeme gelen Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları alt yapı, yol ve otopark yapımı ile başladı.

5 bakanlığın ortaklaşa Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülmesi planlanan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kaçkar Dağları Milli Parkları'na Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda harekete geçildi. İlk olarak alt yapı ve yol çalışmalarının başlatıldığı dünyaca ünlü turizm merkezinde yollar kazılarak alt yapı için borular yerleştiriliyor. Haziran ayında bitmesi planlanan alt yapı çalışmalarının yanı sıra içerisinde bin 700 araç barındırabilecek otopark için de çalışmalar başladı.

İller Bankası tarafından ihalesi yapılan Ayder Yaylası Ayder İçi Yol ve Altyapı Yapım İşi altyapı çalışmaları için Kasım ayında çalışmalara başlanmış ancak yoğun geçen kış şartları ile ara verildi.

Mart ayı ile birlikte Ayder içi yolu altyapı çalışmaları tekrardan hızlı bir şekilde çalışmalara başlandığını belirten Çamlıhemşin Esnaf Odası Başkanı Cumali Bergal, 'Turizm sezona yetiştirilmesi için gece gündüz çalışılarak çalışmaların tamamlanması amaçlanıyordu. Bu nedenle söz konusu çalışmaların aksamadan yürütülmesi için Ayder Yaylası Kaçkar Resort Otel'in yol ayrımından itibaren 08:00 – 12:00 ile 13:30 17:00 saatleri arasında Ayder iç yolunun tamamı araç trafiğine kapatılmıştı. Ramazan Bayramına yetiştirilmesi için bu kararın alındığı ve Ramazan Bayramı'na kadar çalışmaların tamamlanması planlanıyordu. Malum dünyayı etkisi altına alan covid19 virüsünün etkisiyle Ayder'de yapılan yol çalışması da sekteye uğradı. Yalnız başlanıp yavaş ilerleyen iş taahhüt edilen zamanda bitirilmemesi Ayder esnafının zor duruma düşürecektir. Esnaf ve Ayder halkı bitiş süresi uzarsa perişan olurlar. Bayramı çifte bayram olarak görmek istiyorlar. Yolun biran önce bitmesini umut ediyoruz. Yüklenici firmaya da ilçemiz bürokrasisine de güvenimiz tamdır' dedi.

Editör: Haber Merkezi