Türkiye'nin ve Rize'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Ayder Yaylası'nda kış aylarının yaklaşması yoğunluk azaldı. Özellikle yaz döneminde yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ayder Yaylası, havaların soğumasının ardından sakin bir havaya büründü.

Yöre sakinlerine kalan yaylada trafik yoğunluğu da kalmadı. Esnaflar ise dükkanlarını daha geç saatlerde açmaya başladı.

İstanbul'dan Rize'ye tatil için gelen Mehmet Akyıldız, 'Ayder'i çok güzel buldum. Havası çok değişik. Bugün çok sakin, gerçi daha önce gelmediğim için bilmiyorum pek. Yine de güzel bir yer, görülmeye değer, herkese tavsiye ederim' dedi.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Erzurum'dan gelerek Ayder Yaylası'nı ziyaret eden Metin Sucu ise, 'Ayder'de yaz yoğunluğu şu anda kalmadı. Turlar bitti, tatil süresi sona erdi. Yine gelenler var ama dha az sayıda. Ayder'in altyapı gibi eksikliği var. Sadece yaz döneminde değil kış turizmine de cevap verecek şekilde çalışmalar yapılmalıdır. Bu denli doğal güzelliği olan Ayder'in daha nitelikli olmaya ihtiyacı var' diye konuştu.

Haber: Abdullah Uzun

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi