Fındıklı'da Halk Meclisi'nin oluşturulma süreci yapılan toplantılarla devam ediyor. Bu kapsamda Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, ticari araç esnaflarıyla bir araya geldi. mecliste divan kurulu oluşturulmasıyla esnaflar sorunlarını dile getirmek üzere söz aldı. Toplantıda, kimsenin zarara uğramasına sebep olmadan ilçedeki ulaşım problemlerinin çözülebilmesine ve işini yapabilmesine yönelik konular tartışıldı. Ancak bunun yanında ilçedeki kasislerin ülkedeki standart ölçülere uymadığından, su birikintilerinin kazaya sebebiyet vermesinden, dolmuş duraklarının yenilenmesinin gerekliliğinden de bahsedildi. Köylere yönelik olarak da düzenlenen seferlerin daha sağlıklı bir çözümle yeniden gündeme getirilmesi ve sıklığının artırılması gerekliliği vurgulandı.

Turizme yönelik çalışmaların yapılabilmesi için, ulaşım sektörü çalışanlarının da elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Çervatoğlu; 'Siz bize yardımcı olmazsanız biz pansiyon da otel de açamayız' dedi. İmece vurgusunun gündeme getirildiği toplantıda bütün bu sektörlerin birbirine bağlı olarak gelişebileceği yinelendi. Buna bir örnek olarak da hastane taksi durağının çok fazla çalışmamasına yönelik problem ifade edildi. Sağlık ihtiyacının çevre ilçelerde karşılanması ve Fındıklı Guatr ve Araştırma Hastanesi'nde yeterli hizmetin verilememesinin de ilçedeki bir eksiklik olmasının yanı sıra bölgedeki ticari araç esnafını da etkileyen bir durum olduğu Çervatoğlu tarafından belirtildi.

Esnafın sorunlarına yönelik çeşitli çözüm önerileri dile getirilse de bunların, deneyimleyerek süreç içerisinde daha sağlıklı bir şekilde çözülebileceği ifade edildikten sonra meclis üyesi olacak temsilciler seçilerek toplantı sonlandırıldı.

Eski Başkan Arıcılığa Başladı Eski Başkan Arıcılığa Başladı

Editör: Haber Merkezi