Aydınlık bir Rize için çalışmalarını aralıksız yürüten Rize Belediyesi, şehir merkezinde eskiyen sokak lambalarını yenileriyle değiştirerek çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ziraat yokuşu olarak bilinen yolda seri asfaltlama çalışması yapan Rize Belediyesi yol çalışmasının ardından aydınlatma yenileme çalışmasını tamamladı.

Eskiyen sokak aydınlatmaları sökülerek yerine 22 adet dekoratif Led aydınlatma direkleri yerleştirerek, az enerji ile çok ışık elde ediyor. Ziraat yokuşunu kullanan vatandaşların geceleri daha güvenli ve rahat hareket edebilmeleri için yapılan çalışmanın maliyeti yaklaşık 200 bin tl yi buldu.

Rize genelinde buna benzer çalışmaların aralıksız devam ettiğine vurgu yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Göreve geldiğim günden bu yana aydınlatma konusunda hassasiyetimi daima ortaya koymuş bir kişi olarak şehrimizi karanlıktan aydınlık bir şehir haline dönüştürme çabası içerisindeyiz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte şehrimizi daha modern bir görünüme kavuşturmak için çabalıyoruz. Vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde genel sorun olarak ışıklandırma konusu her zaman ön plana çıkmıştır. Dört yıllık hizmet süresi içerisinde ilimizin birçok sokağında, caddesinde aydınlatma çalışmaları yaptık. Aydınlatma çalışmalarında tasarrufu göz önünde bulundurarak az enerji sarf eden fakat çok ışık elde ettiğimiz Led sokak lambaları kullanıyoruz. Ayrıca bu gibi çalışmalarda şehir estetiğine önem vererek ilimizi temsil eden figür ve motiflere önem veriyoruz. Karanlık bir şehirden aydınlık bir şehre dönüşmek için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz' dedi.

Meteoroloji, Orman Yangınları Konusunda Uyardı Meteoroloji, Orman Yangınları Konusunda Uyardı

Editör: Haber Merkezi