Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

Rize'de yapıldığı 16 Temmuz 2014 tarihinde açılışı tartışmalara neden olan yürüyen halkın tabiri ile 'yürümeyen merdiven' ile ilgili Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ilk kez konuştu.

Rize'de bir ilk olan ve Rize Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi'ni Cumhuriyet Caddesi'ne bağlayan 30 metre uzunluğundaki yürüyen merdiven için o tarihte bir açılış töreni düşünüldü. Merdivenin açılışının o tarihte Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Hayati Yacızı'ya yaptırılması planlandı. Açılış duyurusu yapıldı ve merdiven temizlenerek balonlar ile süslendi. Ancak konu açılış öncesi espri konusu olunca açılıştan vazgeçildi. Yürüyen merdivenin açılışını yapmayan Bakan, merdiveni kullanarak üst caddeye çıktı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yazıcı, merdivenin hizmet odaklı bir proje olduğunu belirterek dönemin Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'a çalışmasından dolayı teşekkür etti.

O tarihte kısa bir süre vatandaşa hizmet veren merdiven arızalandı. Ardından yetkili firma tamirini yaptıysa da merdiven verimli olmadı.

Gazeteci Aytekin Kalender, yürüyen merdivenin akıbetini sorması üzerine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, merdivenin bulunduğu yerde daha önce yol dahi olmadığını söyleyerek, 'Evet hizmet olsun diye bir yürüyen merdiven yapıldı. Fakat bu merdiven düzgün bir şekilde çalışmadı. Bizde aday olarak gezerken bize de defalarca o merdiven soruldu. Göreve geldiğimizde konuyu değerlendirdim. Sordum araştırdım merdivenin yenilenmesi bir trilyona mal oluyor. Belediyenin bunca borcu yükü ve yapacağı hizmetler varken oraya böyle bir bütçe ayırmamızın doğru olmayacağına karar verdim. Daha önce oradan aşağıya iniş yoktu. Önceki yıllarda oradaki binanın yanından aşağıya yol yapıldı, ve sonrası ortada. Şu an orası için bir planımız maalesef yok' dedi.

Editör: Haber Merkezi