Çamlıhemşin esnafının en büyük mağduriyeti otopark konusunda yaşadığını belirten Çamlıhemşin Esnaf Odası Başkanı Cumali Bergal, 'İlçeye gelen misafirler ilçemizde duramadıkları için kara kovan arısı bal yapar gibi ticaret yapıyoruz. Nereye konarsa o esnaflarımız iş yapıyor. İlçe merkezi mevcut trafiği karşılamazken Ayder ve Çat vadisine giden araçlar genelde ilçede duracak yer bulamadığı için transit geçiş yapıyorlar. Bu yüzden bir an önce ilçe trafiği yeniden planlanarak alternatifler oluşturulmalıdır' dedi.

'KÜÇÜK SORUNLARLA UĞRAŞMASINI AÇIKÇA BİZDE KENDİMİZE YAKIŞTIRAMIYORUZ'
İlçede konut sorununun da ciddi bir sorun olduğuna vurgu yapan Başkan Bergal, 'Konut olmayışından ilçede görev yapan memurların birçoğu civar ilçelerde ikamet ediyor. Yeri geldiğinde çalıştığı ilçeden bir simit dahi almıyorlar. Bazı memurlarla esnaflarımız emekli oldukları zaman vedalaşırken tanışıyorlar. Maalesef sorunlar bunlarla da kalmıyor. Dünyanın sayılı turizm zenginliklerini içinde barındıran bir ilçenin böyle küçük sorunlarla uğraşmasını açıkça bizde kendimize yakıştıramıyoruz. İlçemizin kent meydanı bile yok. Bölgemizde ilgili kurumlar vatandaşı önce uyarması gerekirken önce ceza kesmelerine de karşıyız. İlçemiz de esnaf olmayan kayıt dışı iş yapanlar bölgemize ciddi zararlar veriyor. Masum vatandaşa ceza yazılırken bunlar denetlenmiyor' diye konuştu.

BAŞI BOŞ KÖPEK SORUNU
Ayrıca nerden geldiği belli olmayan başı boş köpeklerin ilçe merkezinde sorun teşkil ettiğini kaydeden Başkan Bergal, 'İlçenin tek caddesi var. Tek caddesi olan ilçemizi zaman zaman başıboş köpekler rehin alıyor. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve esnaflarımız çoğu zaman tedirginlik yaşıyor. Her gün çocuklar ağlayarak koşuşturduğunu görüyoruz' şeklinde konuştu.

'SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLEYEN TARAFTAYIZ'
Bölgelerinde yatırımların ne yazık ki geç ulaştığına değinen Başkan Bergal şunları söyledi:

'Zil Kale yolu ve Palovit Şelalesi yolu genişletilmesi gerekiyor. Halen ne beklendiğini anlamak mümkün değil. Bu yollarda çile çeken turistler tur araçlarını kimse görmez mi? Şelale yoluna zaman zaman giren büyük araçlar yolu tıkıyor. Özel araçların şelaleye kadar tahsis edilen araçlarla gidilmesi gerekiyor. Ayrıca Ayder Yaylası giriş ücreti misafirlerin araç parkı gerginliğe yol açıp esnaflarımızla sorun haline geliyor. Bu tartışmalar biz Çamlıhemşin esnafına da ciddi bir şekilde iletiliyor. Biz Çamlıhemşin esnafı olarak her zaman misafirlerimize uygun fiyat güler yüzle karşılıyoruz. Bölgemizde ki zenginliğin farkındayız. Hep beraber gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlarsak yenilerinin de geleceğinin bilincindeyiz. Fakat bunun için yukarıda belirttiğim bir çok adımın da atılması gerekmektedir. Çamlıhemşin esnafı sorun yaratan değil sorunların çözülmesini bekleyen taraftadır. Yetkililerden bu çağrılarımıza kulak vermesini bekliyoruz.'

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Editör: Haber Merkezi