Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, geçen yıl TEKNOFEST'te Türkiye Birinciliği elde eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek bu yıl TEKNOFEST finallerinde yarışma hakkı elde edilen 2 proje hakkında bilgi aldı. Ziyarette İl Milli Eğitim Şube Müdürü Berk Eren de hazır bulundu.

Emen, okul ziyaretinde projeler hakkında danışman öğretmenler ve öğrencilerden bilgi alarak TEKNOFEST 2021'de başarılar diledi.

Geçen yıl alınan Türkiye birinciliğinin Rize ve ülke adına çok değerli olduğunu ifade eden Emen, 'Gençlerin hayalleri ile azim ve gayretlerini birleştirdiklerinde neler yapabileceklerini tüm dünyaya ilan ettiniz. İnanıyorum ki bu yıl da başta Rizemiz olmak üzere tüm ülkenin gurur duyacağı başarılar elde edeceksiniz. Ben bu anlamda danışman öğretmenlerimi, sizleri ve bu süreçte sizlerden desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz Vedat Mazgal'ı tebrik ediyorum. Bizler de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizleri destekleme adına her türlü desteği vermeye hazırız.Sizler bizim geleceğimizsiniz.' ifadelerini kullandı.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

2 Alanda 2 Proje ile TEKNOFEST'e Katılıyorlar
Bu yıl da yapılan değerlendirmeler sonucunda TEKNOFEST 2021'de Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 'Atmaca Tayfa Rov' ekibi 2 alanda 2 proje ile yarışacak.

Danışmanlığını Öğretmen Deniz Anıl Ercelep'in yaptığı Naz Aktaş, Erdem Ali Taşçı, Kayra Kutlu, Gökmen Korkmaz ve Alperen Kayalar adlı öğrencilerden oluşan ekip 'İnsansız Su Altı Sistemleri Temel' kategorisinde 'İnsansız Su Altı Aracı Üretimi', danışmanlığını Öğretmen Mehmet Okumuş'un yaptığı Burhan Yazıcı, Selenay Ezen ve Aytekin Tiryakioğlu adlı öğrencilerden oluşan ekip ise 'İnsanlık Yararına Teknolojiler Afet Yönetimi' kategorisinde 'Dere Yatağı Taşkın Önleme Projesi' adlı çalışmalarıyla TEKNOFEST'te boy gösterecekler.

Editör: Haber Merkezi