8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak hazırlanmış olan etkinlikler 3 gün boyunca çok kapsamlı olarak devam etti. Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği öncülüğünde , İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İyidere Belediyesi, Beyaz Organizasyon, Babillon Hotel işbirliği içinde gerçekleştirilen '' Bu Şehrin Kadınları'' etkinliği hem eğitici hem de eğlendirici aktiviteleri halka sundu.

8 Mart Cuma günü '' Bu Şehrin Kadınlarından Sanat Sergisi'' açılışı ile programa başlayan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, aynı gün '' Bu Şehrin Kadınlarının Başarı Hikayeleri Panelini'' gerçekleştirdi.

Sanat sergisinde, bu şehrin kadınlarının sanatsal ürünleri, el emekleri sergilenip satışa sunuldu. Türkiye'nin ilk kadın tulum sanatçısı Filiz İlkay'ın da katıldığı etkinlikler halk tarafından yoğun ilgi gördü. 3 gün boyunca halka açık olan sergide resim, kaligrafi, ebru sanatı, yöresel çorap örme ve takı sanatında workshop çalışmaları yapıldı.

Başarı hikayeleri panelinde Rize Eski Belediye Başkanı rahmetli Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, Kişisel Gelişim Uzmanı Yeşim Dervişoğu ve Türkiye'nin ilk kadın tulum sanatçısı Filiz İlkay, başarı hikayelerini izleyicilerle paylaştı.

8 Mart gecesi ise kadınlar gününe özel Babillon Hotel'de Ödül töreni ve eğlence programı düzenlendi. Yılın En Başarılı Akademisyeni Ödülü Esra Alemdaroğlu'na, Yılın Farkındalık Ödülü Filiz İlkay'a, Yılın Onur Ödülü Çayhan Orhon Dervişoğlu'na, Yılın İçimizden Biri Ödülü Pervin Yazıcıoğlu'na, Yılın Özel Ödülü Neslican Tay'a, verildi.

Gencecik yaşında kanseri defalarca yenen, gençlere duruşu, hayata bakış açısı ile örnek olan Neslican Tay, hastalığından dolayı geceye katılamasada o geceye özel hazırladığı video ile teşekkür mesajı yayınladı. Ayırca Bu Şehrin Kadınları etkinliğinin düzenlenmesinde destek sağlayan İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete'ye günün anısına plaket takdimi yapıldı.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu: '' Bu Şehrin Kadınları'' etkinlikleri ile bu şehrin içinden çıkan, değerli kadınları, genç kızları, örnek teşkil edecek kişileri ön plana çıkartarak diğer kadınlara, gençlere ilham kaynağı olmasını arzuladığını ifade etti.

Doğuş Çay, Rize'de personel alacak Doğuş Çay, Rize'de personel alacak

Editör: Haber Merkezi