Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı üçüncü olağan toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Beyazıd Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıyı yöneten Aktaş, meclis üyelerinin soruları üzerine Rize'de inşa edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na ilişkin sağlanan finansal destek konusunda iftiraya uğradığını belirtti.

Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu? Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu?

Aktaş, ilgili meydana finansal destek sağlanması yönündeki kararın 2014'te Bursa Büyükşehir Belediye Meclisince alındığını hatırlatarak, 'Araştırın lütfen. Meclis karar almış. Konu, 2014 yılında belediye gündemine gelmiş. Söz konusu inşaatın gerçekleştirilmesi yönünde protokol yapılması için dönemin belediye başkanı Recep Altepe'ye oy çokluğuyla yetki verilmiş. Karar, 14 ret oyuna karşılık 77 kabul oyuyla alınmış. Çalışmaları yapılmış, ödemek de bana nasip olmuş. Sanki burada Bursa bütçesini zarara uğratıyormuşum gibi bir duyguyu tüm Bursa'ya, Türkiye'ye yaymak en hafif tabiriyle iftiradır.' açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi