İkinci yarı hazırlıklarının Antalya ayağını tamamlayarak Rize'ye dönen Çaykur Rizespor'da hafta sonu oynanacak olan Kasımpaşa maçının hazırlıklarına Mehmet Cengiz Tesisleri'nde devam ediliyor. Antreman öncesi basın mensupları ile bir araya gelen teknik direktör Okan Buruk, takımın son durumunu ve transfer süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz

İkinci yarıyı sezonun en formda olan takımlarından birisi olan Kasımpaşa ile açacaklarını belirten Buruk, 'Rakibimizde Diagne ve Eduok gibi önemli isimlerin forma giyemeyecek olması bizim açımızdan avantaj olarak görülebilir. Antalya kampımız iyi geçti. Oyuncularımızın performansı da iyi durumda. İki yeni arkadaşımız aramıza katıldı. Ayrılan ve ayrılacak arkadaşlarımız var. Aramıza katılacak arkadaşlarımız da olacak. Transferde, tam hayal ettiğimiz gibi kampa oyuncuları yetiştiremedik. Ara transfer zor işliyor.Her şeye rağmen kadromuzu ilk maça hazırlıyoruz. Transferle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Bu hafta iki oyuncu daha kadromuza katmak istiyoruz. Belirlediğimiz mevkiler var. Stoper, sol bek, orta saha ve hücum hattına birer oyuncu transfer etmek istiyoruz.

'FENERBAHÇE AATIF KONUSUNDA BİZE ÇOK YARDIMCI OLDU'

Buruk, Aatif Chahechouhe için ellerinden gelen en iyi teklifi yaptıklarını belirterek, süreç hakkında şu bilgileri verdi:

'Aatif kadromuzda görmek istediğimiz bir oyuncu. Yakın zamanda net bir gelişme olmasını bekliyoruz. Fenerbahçe Aatif konusunda bize çok yardımcı oldu. Aatif, Türkiye ligini bilen, yetenekli bir oyuncu. Bize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Arada ufak tefek pürüzler kaldı. Aatif tekrar kulübü ile konuşacak ve bu süreç sonuca bağlanacak.

'SON SIRADA OLMAMIZ DEVAZANTAJ YARATIYOR'

Ligde bulundukları konum nedeniyle transferde bazı zorluklar yaşadıklarını ifade eden Buruk, transfer konusunda şu ifadeleri kullandı:

'Başakşehir'den ve farklı takımlardan talep ettiğimiz oyuncular var. Bu anlamda biraz zorlanıyoruz. Son sırada olmamız dezavantaj yaratıyor. Başakşehir'den Joseph Attamah'ı istedik ancak kulübü bırakmadı. Yurt dışında görüştüğümüz üç oyuncu var. Kasımpaşa maçı öncesi aksilik yaşanmazsa, bir oyuncu kadromuza katılacak. Nakoulma hazır geldi. Bu da bizi çok sevindirdi. Sanki iki gün önce son maçını oynamış. Maç ritmine de adapte edeceğiz.'

'BAZI OYUNCULAR MAAŞLARINA BAKIYOR'

Antalya kampına götürülmeyen ve kendilerine kulüp bulmaları istenen Armand Traore ve Jaroslov Jach'ın bu yönde bir arayış içinde olmadığını dile getiren Buruk, 'Bazı oyuncular sözleşmelerine bakıyor. Gidip oynamak yerine, kalıp maaşını almaya bakıyor. Ben yapamazdım. Traore'de bunu çok görüyoruz. Geldiğinden bu yana katkı vermedi ve ayrılmayı düşünmüyor. Yeni yabancılar alındıkça, ayrılması gündeme gelecek oyuncular olacak. Gelecek hafta yabancı sayımız netleşir.'

Buruk, takımdan ayrılan Robin Yalçın, Süleyman Koç ve Ali Çamdalı'nın kendi istekleri doğrultusunda bu kararı aldığını ve hepsinin çok değerli futbolcular olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi